Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pasta pesto met gehakt, champignons en boontjes
Pasta pesto met gehakt, champignons en boontjes foto

Pasta pesto met gehakt, champignons en boontjes

Pesto liefhebbers opgelet! Dit recept voor pasta pesto met gehakt, champignons en boontjes is namelijk niet alleen heerlijk maar staat ook nog eens snel op tafel. Houd ik van. Je kunt zelf kiezen of je zelf pesto maakt of voor de snellere optie in de vorm van kant-en-klaar. Beetje komkommersalade erbij en ik weet zeker dat iedereen tevreden is. 

Meer pesto-recepten? Die heb ik voor je hoor! Hartige-plaattaart-met-tomaatjes-pesto-en-spek, orecchiette met kip, pesto en gemarineerde druiven, kabeljauw uit de oven met rode pesto en mozzarella, Italiaans stamppotje met rucola en rode pesto, pastasalade met warmgerookte zalm en pesto of heilbotfilet uit de oven: met pesto, tomaat en mozzarella bijvoorbeeld. Kun je hier even mee vooruit?

Dit heb je nodig voor 5-6 personen:

500 gram verse tagliatelle
500 gram rundergehakt
2 uien, gesnipperd
250 gram haricots verts
250 gram kastanjechampignons, in plakjes
125 gram pesto
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
peper en zout
olijfolie

Zo maak je deze pasta pesto met gehakt, champignons en boontjes:

1. Zet een pan water op voor de pasta.

2. Halveer de haricots verts en kook ze in 4 minuten beetgaar. Giet af en zet weg.

3. Verhit een klein scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui.

4. Voeg dan het gehakt en de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak het geheel gaar en goudbruin.

5. Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en doe terug in de pan.

6. Voeg de gekookte boontjes toe aan het gehaktmengsel, samen met de pesto en meng goed door elkaar.

7. Doe het gehaktmengsel bij de tagliatelle en meng nog even goed door elkaar.

8. Verdeel de pasta pesto over de borden en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.

En, ga jij deze pasta pesto met gehakt, champignons en boontjes zelf maken binnenkort? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord