Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

oreo toetje met roomijs en aardbeien foto

Oreo toetje met roomijs en aardbeien

Wat doe je als je spontaan eters krijgt? Dan vraag je tijdens het boodschappen doen aan kleine broer wat voor toetje we zullen maken. “Een Oreo toetje!”, riep hij gelijk. En zo bedacht ik ter plekke hoe dat toetje er uit ging zien: rommelig maar lekker! Omdat ik snap dat er meer mensen gelukkig kunnen worden van zo’n glas vol lekkers, deel ik uiteraard even de ‘how to’ met je. 

Sowieso vind ik een toetje in een glas altijd net even wat gezelliger staan dan wanneer je alle ingrediënten gewoon in een kommetje schept. Want laten we eerlijk zij, een recept kun je dit niet noemen. Mocht je ook fan zijn van toetjes in een glas, check dan zeker ook even het recept voor trifle met frambozencake, vanilleroom en limoncello. En als je toch bezig bent, zou ik ook even een blik werpen op de aardbeien tiramisu in een glas en de rijstepap met rode bessen coulis.

Dit heb je nodig voor 4-5 glazen:

500 ml roomijs
1 rol Oreo’s
250 gram aardbeien
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1-2 eetlepels suiker

Zo maak je het Oreo toetje met roomijs een aardbeien:

1. Doe de Oreo’s in een afsluitbare plastic zak en ga deze vervolgens te lijf met een deegroller (of lege fles) om er kleinere stukjes van te maken (niet té klein).

2. Klop de slagroom half stijf, voeg dan de suiker en vanillesuiker toe en klop verder tot de slagroom stijf genoeg is.

3. Snij de aardbeien in kleine stukjes en verdeel de helft over de glazen.

4. Schep in ieder glas een flinke bol roomijs en verdeel dan de stukjes Oreo over de glazen, maar houd een beetje achter.

5. Nu nog een toef slagroom in ieder glas, de laatste Oreo kruimels erop en dan snel uitdelen om samen te smullen.

Je snapt dat kleine broer intens heeft genoten van het toetje dat hij had uitgekozen. De rest ook trouwens. Ga jij ’t ook maken binnenkort? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie