Zoals je wellicht weet, maak ik graag toetjes als er mensen komen eten. Gewoon, omdat het leuk is om te doen en nog meer omdat het lekker is natuurlijk. Het voorgerecht besteed ik trouwens vaak een stuk minder aandacht aan, dus dat compenseert dan mooi ;-). Anyway, dit recept voor trifle met frambozencake, vanilleroom en limoncello is een topper!
Ik bakte de frambozen cake zelf maar ik kan me ook voorstellen dat je dat net even te veel werk is. Je kunt ook ‘smokkelen’ en een kant-en-klare roombotercake gebruiken. Je mist dan de toevoeging van de frambozen in de cake, maar je bent wel super snel klaar.
Ben je ook een toetjes-liefhebber? kijk dan ook zeker even naar de recepten voor trifle met perzik, Amarula en witte chocolade, aardbeien tiramisu in een glas of dit lekkere recept voor flammkuchen met aardbeien en roomkaas/witte chocolade spread.
Ingrediënten voor zes glazen:
ongeveer 1/4 frambozen cake met witte chocolade: het recept vind je hier >>
250 ml slagroom
500 ml boeren vanillevla
300 gram blauwe bessen
Limoncello cream
1 zakje vanillesuiker
suiker
Zo maak je deze trifle met frambozencake, vanilleroom en limoncello:
1. Snijd de frambozencake in kleine blokjes en verdeel deze over de glazen.
2. Giet in ieder glas een scheutje Limoncello Cream.
3. Verdeel de helft van de frambozen nu over de cakeblokjes in de glazen.
4. Klop de slagroom lobbig (ik gebruik meestal een maatbeker en mixer) en voeg dan de vanillesuiker toe en suiker naar smaak. Klop de slagroom daarna net niet stijf.
5. Meng de boeren vanillevla nu voorzichtig door de slagroom met een spatel.
6. Schep in ieder glas de vanilleroom tot net onder het randje van het glas.
7. Verdeel tot slot de rest van de frambozen over de vanilleroom.
Zet de glazen trifle met frambozencake, vanilleroom en limoncello op een groot dienblad of een stoere houten plank, lepels erbij en smullen maar! Misschien nog een glaasje limoncello ernaast?