Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

aardbeien tiramisu recept

Aardbeien tiramisu in een glas

Toetjes zijn altijd een goed idee en zeker als het om dit soort toetjes gaat. Dus toen we laatst een BBQ planden, besloot ik deze aardbeien tiramisu te maken. Niet in een grote schaal maar ieder een eigen glas om tot de bodem uit te lepelen. Het toetje werd unaniem goedgekeurd door alle aanwezigen dus tijd voor het recept!

Ik gebruikte Amaretto (amandellikeur) maar je kunt ook voor Cointreau (sinaasappellikeur) gaan bijvoorbeeld. Of voor sinaasappelsap als je een versie zonder drank wilt maken. En je kunt er uiteraard ook voor kiezen om, conform origineel tiramisu recept, voor lange vingers te gaan in plaats van cake; dat is wel een stuk lastiger in een glas.

Ingrediënten voor 4-6 glazen:

Afhankelijk van de grootte van de glazen die je gebruikt kun je er vier tot zes vullen met deze ingrediënten:
250 gram aardbeien
40 gram poedersuiker
250 ml Griekse yoghurt
250 gram mascarpone
4-6 grote lepels vanillevla
amandellikeur (Amaretto)
1 kleine roombotercake, in plakjes (8, 10 of 12 afhankelijk van de hoeveelheid glazen)
1 zakje vanillesuiker

Zo maak je de aardbeien tiramisu klaar:

1. Meng de Grieks yoghurt met de mascarpone, vanillesuiker, een scheut amandellikeur en 40 gram poedersuiker.

2. Steek uit de plakjes cake rondjes die passen op de bodem van de glazen die je gebruikt en leg er in ieder glas een. Je hebt nog eens zo’n zelfde hoeveelheid nodig dus steek deze ook vast uit en leg apart.

3. Besprenkel de plakjes cake in de glazen met wat amandellikeur.

4. Houd enkele aardbeien apart voor de garnering, verwijder de kroontjes en snijd de rest van de aardbeien doormidden.

5. Bekleed de randen van de glazen met de halve aardbeien door ze rechtop bovenop het plakje cake te zetten.

6. Verdeel nu het mengsel van Griekse Yoghurt en mascarpone over de glazen.

7. Leg daar weer een plakje cake bovenop.

8. Dek de glazen af met folie en zet ze weg in de koelkast om op te stijven (minimaal twee uur).

9. Als het tijd is voor het toetje haal je de glazen weer uit de koelkast.

10. Snijd de aardbeien die je hebt achtergehouden in plakjes.

11. Besprenkel het bovenste plakje cake weer met wat amandellikeur

12. Schep een lepel vanillevla op ieder plakje cake en verdeel de plakjes aardbei over de glazen.

Geloof me maar als ik zeg dat je voor dit toetje echt ruimte wil overhouden tijdens het eten. Handig ook als je eters krijgt omdat je het grootste deel al van tevoren kunt voorbereiden. Ga jij deze aardbeien tiramisu binnenkort maken? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie