Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

rijstepap met rode bessen coulis foto

Rijstepap met rode bessen coulis

Toen de Foodybox voor de herfst binnenkwam, zat er ook een doosje rode bessen in van de Berrybrothers. Een mooie aanleiding voor lekker toetje! Dus ging ik de keuken in, checkte de voorraadkast en besloot rijstepap met rode bessen coulis te maken. Super eenvoudig, maar ook super lekker.

Sowieso fietst rijstepap er hier thuis altijd wel in. Zeker bij de mannen. Mijn moeder maakte het vroeger ook regelmatig en bij de man thuis komt het ook nog steeds op tafel. Kortom, rijstepap is een echte allemansvriend. Als jij er ook dol op bent, check dan zeker ook even het recept voor kokos rijstpap. Dat is mijn persoonlijke favoriet.

Dit heb je nodig:

Voor de rijstepap:
1 liter melk
200 gram dessertrijst
1 zakje vanillesuiker
2-3 eetlepels suiker

Voor de coulis:
500 gram rode bessen (aalbessen)
150 gram suiker
2 dl water

Zo maak je de rijstepap met rode bessen coulis:

1. Bereid de dessertrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Breng ondertussen water met de suiker voor de coulis aan de kook.

3. Roer niet om, wacht tot de suiker gesmolten is en laat het niet karameliseren.

4. Zodra de suiker gesmolten is, voeg je de rode bessen toe en kook ze zo’n 3-5 minuten mee.

5. Plaats een zeef boven een kom en giet de coulis in de zeef.

6. Duw met de bolle kant van een lepel de rode bessen coulis door de zeef. Nu is je coulis klaar.

7. Dan gaan we verder met de rijstepap: meng de vanillesuiker door de rijstepap en breng de pap verder op smaak met suiker naar wens. Let op, de coulis is ook zoet.

8. Schep de rijstepap in mooie glazen en schep er wat coulis overheen. Enjoy!

Mijn vader was altijd dol op rode bessen. Met een vork van het takje rissen, even spoelen en dan met een schepje suiker erover naar binnen lepelen. Ik had er altijd een haat-liefde verhouding mee vanwege het feit dat ze mega zuur zijn. En jij, ben jij liefhebber van aalbessen?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie