Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Curry uit de Crock-Pot: super easy
curry uit de Crock-Pot foto

Curry uit de Crock-Pot: super easy

Liefde voor de slowcooker en voor curry hier thuis. Aangezien die twee een prima combinatie zijn, maakte ik laatst een lekkere curry uit de Crock-Pot. Ideaal want ondertussen kun je gewoon verder met je werk (zoals ik deed op een thuiswerkdag), de deur uit of onderuitgezakt op de bank van ‘me time’ genieten. 

Ben je op zoek naar nog meer recepten voor je slowcooker? Misschien zijn gehaktballetjes uit de slowcooker met pappardelle en snijbonen dan wel iets voor je. Of misschien kip teriyaki, een stoofpotje van rundvlees of erwtensoep uit de Crock-Pot? Je kunt zelfs een heerlijk dessert maken met de Crock-Pot: apple crumble. Nou ja, je snapt dat ik regelmatig mijn slowcooker aanzet om iets lekkers te maken.

Ingrediënten:

Kippendijfilet, in stukjes
1 rode paprika
1 groene paprika|
1 ui
1 rode ui
400 ml kokosmelk
70 gram groene currypasta
zout

Zo maak je deze curry uit de Crock-Pot:

1. Snijd de paprika’s in kleine blokjes, snipper de uien en verdeel dit mengsel over de bodem van de Crock-Pot.

2. Bestrooi de stukjes kippendijfilet met zout naar smaak en leg bovenop de groenten in de slowcooker.

3. Doe nu 3/4 van de currypasta bij de kokosmelk, roer door elkaar, giet over de kip en groenten en schep alles even om.

4. Stel de slowcooker in op lage temperatuur voor zes uur.

5. Roer de curry een half uurtje voor het einde even door en proef of het pittig genoeg is. Zo niet, gebruik dan het restant currypasta. Dit is ook het moment om nog wat zout toe te voegen, mocht het nodig zijn.

6. Mocht je je curry graag wat meer gebonden hebben, dan kun nu je een mengseltje van wat maizena met water toevoegen en even doorroeren.

Serveer de curry met (zilvervlies)rijst en een frisse salade voor een perfect combinatie op je bord. Misschien nog wat gebakken uitjes erbij op tafel… Enjoy! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie