Wij eten met regelmaat bij Fuji House, een Japans (all you can eat) restaurant hier vlakbij. Omdat het soms gewoon heerlijk is om neer te ploffen en niet te hoeven koken, de kids het geweldig vinden om al die kleine gerechtjes te kunnen kiezen en omdat er in dit restaurant verrassend goed wordt omgegaan met de ernstige pinda-allergie van grote broer. En eigenlijk kiezen we dan altijd ook wel voor de kip teriyaki. Die komt dan natuurlijk niet uit de slowcooker 😉
Om nog even terug te komen op de allergie van grote broer; het zal je verbazen hoe lastig het is om veilig met hem ergens te kunnen eten. Hoe vaak we niet op twijfelachtige koks zijn gestuit die niet zeker wisten of en hoe ze zijn eten veilig konden bereiden. En bij zo’n reactie nemen wij geen risico en gaan we daar dus niet met hem eten. Op dit vlak dus echt complimenten voor Fuji House. Hij krijgt daar een eigen tablet waarop hij alleen maar de gerechtjes kan bestellen die voor hem veilig zijn om te eten. Heel fijn.
Ingrediënten van deze kip teriyaki:
600 gram kippendijfilet
75-100 ml (kikoman) sojasaus
2 eetlepels appelcider azijn
2 eetlepels ketjap
50 gram bruine basterdsuiker
1 teentje knoflook
3 cm gember, geschild
peper
2 eetlepels maizena
2 eetlepels water
Zo maak je teriyaki chicken met de slowcooker
1. Leg de kippendijfilets in de slowcooker.
2. Meng in een kom de sojasaus, azijn, ketjap en basterdsuiker door elkaar.
3. Knijp het teentje knoflook er boven uit, rasp de gember er boven, roer door elkaar en breng op smaak met wat peper.
4. Giet het sausje over de kippendijfilets in de slowcooker.
5. Laat de kip teriyaki 5 uur op de lage stand garen.
6. Haal dan de kip uit de slowcooker en snijd in stukjes.
7. Meng in een kommetje de maizena met water tot een papje.
8. Giet het vocht uit de slowcooker in een steelpan, breng aan de kook, voeg het maizenapapje toe en laat op een laag vuur pruttelen terwijl je goed roert.
9. Doe de stukjes kip weer in de slowcooker (die nog op de lage stand staat).
10. Als de saus de juiste dikte heeft, giet je deze over de stukjes kip en roer even om zodat alle stukjes bedekt zijn en laat even doorwarmen.
Lekker met rijst en flink veel roerbakgroenten! Zodra alles op het bord ligt kun je nog wat sesamzaad over de kip teriyaki strooien. Mocht je nog een restje overhouden; doe het de volgende dag tussen een broodje en smullen maar.
3 Comments
Erwin
13 december 2020 at 18:50Heb vandaag dit recept bereid, het was een success.
Dank je
Erwin
Pukster
15 december 2020 at 08:52Ah, fijn dat het heeft gesmaakt!
Barbara
14 september 2023 at 12:34Een van mijn favoriete recepten. Maak het ook wel met kipfilet al is kippendij natuurlijk lekkerder. Vriest ook super fijn in. Ideaal voor na het werk, alleen nog roerbakgroente en kant en klare woknoedels erbij. Echt een aanrader!