Niets zegt meer ‘herfst’ dan een lekker stoofpotje. Overigens weerhoudt dit me er niet van om het hele jaar door met regelmaat de slowcooker te vullen voor een lekkere stoofpot. Dit keer kwam er een zeer smakelijk stoofpotje van rundvlees uit de Crock-Pot. Heb jij een slowcooker?
Ik heb mijn slowcooker inmiddels al een aantal jaar en ben er nog steeds blij mee. Wat ik er allemaal mee maak behalve stoofpotjes? Soepen, kip teriyaki, stoofpeertjes… Je kunt er van alles mee maken met het grootste voordeel dat je ‘m ’s ochtends vult met de ingrediënten en er vervolgens weinig omkijken meer naar hebt. Boodschapje doen of de kinderen uit school halen? Geen probleem, de Crock-Pot pruttelt zachtjes verder. Ideaal!
Ingrediënten:
1 kilo runder riblappen, in blokjes
1 pot runderfond (240 ml)
1 eetlepel appelciderazijn
1 winterpeen, in halve plakjes
2 uien, in halve ringen
3 kruidnagels
2 blaadjes laurier
3 plakjes ontbijtkoek, in blokjes
1 eetlepel bloem
peper en zout
2 eetlepels maizena
Zo maak je dit stoofpotje met rundvlees uit de Crock-Pot:
1. Verdeel de ui en de winterpeen over de bodem van de Crock-Pot.
2. Meng de blokjes runder riblap met de bloem, breng op smaak met voldoende peper en zout en leg bovenop het ui/wortel mengsel.
3. Leg daar bovenop de blokjes ontbijtkoek, laurier en kruidnagels.
4. Giet daaroverheen de runderfond en appleciderazijn.
5. Stel de slowcooker in op lage temperatuur voor 6 uur.
6. Wanneer er nog een uur resteert meng je in een kommetje de maizena met wat water tot een papje.
7. Voed het maizenapapje toe aan het stoofpotje en meng even goed door. Je zult zien dat tijdens de rest van de tijd het stoofpotje gaat binden.
8. Haal op het eind de blaadjes laurier eruit en proef of het stoofpotje goed op smaak is. Zo niet, voeg dan nog wat peper/zout toe of een scheutje Kikoman sojasaus.
Mocht je nog geen slowcooker hebben, dan kan ik je van harte een Crock-Pot aanraden. En misschien kun je dan wel dit stoofpotje van rundvlees uit de Crockpot als eerste maken?
6 Comments
Wilma
26 november 2019 at 07:2226/11 Ik heb gisteren dit rundvlees potje gemaakt. Het was heerlijk en natuurlijk opgeslagen. Ik heb alleen minder fond gebruikt, ik vind het anders te vochtig worden, dan wel minder maïzena gebruikt
Pukster
26 november 2019 at 08:05Leuk! Heb je ‘m met de slowcooker gemaakt? Of in de pan?
Herma vanHall
28 september 2020 at 14:14hij staat nu aan !
Pukster
28 september 2020 at 14:49Lekker! Het is er ook echt weer voor vandaag.
Pieter
8 oktober 2024 at 12:51Crokpot staat aan , heb er wat meer groente in gedaan , vind ik lekker .benieuwd naar het resultaat
Pukster
9 oktober 2024 at 07:46Ik ben ook benieuwd. Hoop dat het heeft gesmaakt!