Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Stoofpotje van rundvlees uit de Crock-pot
stoofpotje van rundvlees uit de Crock-Pot recept

Stoofpotje van rundvlees uit de Crock-pot

Niets zegt meer ‘herfst’ dan een lekker stoofpotje. Overigens weerhoudt dit me er niet van om het hele jaar door met regelmaat de slowcooker te vullen voor een lekkere stoofpot. Dit keer kwam er een zeer smakelijk stoofpotje van rundvlees uit de Crock-Pot. Heb jij een slowcooker?

Ik heb mijn slowcooker inmiddels al een aantal jaar en ben er nog steeds blij mee. Wat ik er allemaal mee maak behalve stoofpotjes? Soepen, kip teriyaki, stoofpeertjes… Je kunt er van alles mee maken met het grootste voordeel dat je ‘m ’s ochtends vult met de ingrediënten en er vervolgens weinig omkijken meer naar hebt. Boodschapje doen of de kinderen uit school halen? Geen probleem, de Crock-Pot pruttelt zachtjes verder. Ideaal!

Ingrediënten:

1 kilo runder riblappen, in blokjes
1 pot runderfond (240 ml)
1 eetlepel appelciderazijn
1 winterpeen, in halve plakjes
2 uien, in halve ringen
3 kruidnagels
2 blaadjes laurier
3 plakjes ontbijtkoek, in blokjes
1 eetlepel bloem
peper en zout
2 eetlepels maizena

Zo maak je dit stoofpotje met rundvlees uit de Crock-Pot:

1. Verdeel de ui en de winterpeen over de bodem van de Crock-Pot.

2. Meng de blokjes runder riblap met de bloem, breng op smaak met voldoende peper en zout en leg bovenop het ui/wortel mengsel.

3. Leg daar bovenop de blokjes ontbijtkoek, laurier en kruidnagels.

4. Giet daaroverheen de runderfond en appleciderazijn.

5. Stel de slowcooker in op lage temperatuur voor 6 uur.

6. Wanneer er nog een uur resteert meng je in een kommetje de maizena met wat water tot een papje.

7. Voed het maizenapapje toe aan het stoofpotje en meng even goed door. Je zult zien dat tijdens de rest van de tijd het stoofpotje gaat binden.

8. Haal op het eind de blaadjes laurier eruit en proef of het stoofpotje goed op smaak is. Zo niet, voeg dan nog wat peper/zout toe of een scheutje Kikoman sojasaus.

Mocht je nog geen slowcooker hebben, dan kan ik je van harte een Crock-Pot aanraden. En misschien kun je dan wel dit stoofpotje van rundvlees uit de Crockpot als eerste maken? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

4 Comments

Geef een reactie