Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Gehaktballetjes uit de slowcooker met pappardelle en snijbonen
gehaktballetjes uit de slowcooker foto

Gehaktballetjes uit de slowcooker met pappardelle en snijbonen

Ik had gehakt in huis voor ‘oldskool’ gehaktballen uit de pan, maar de dag liep anders en er bleef weinig tijd om te koken over. Dus besloot ik vroeg in de middag de Crock-Pot in te zetten zodat het rond etenstijd een kwestie van pasta en groenten koken was. Dat zou moeten lukken qua tijd. En jawel hoor, we schoven tussen alle afspraken van iedereen door, aan tafel voor een lekker bordje met gehaktballetjes uit de slowcooker met pappardelle en snijbonen. Heerlijk gegeten! 

Uiteraard deelde ik een foto van mijn bord op Instagram en Facebook en daar kwam ook de vraag naar het recept. Hoewel ik het uit de losse pols maakte, heb ik het recept uitgewerkt voor de liefhebbers. Handig voor mezelf ook trouwens; kan ik de volgende keer terugvinden wat ik ook alweer gebruikt heb voor de gehaktballetjes uit de slowcooker.

Ingrediënten voor 4 personen:

750 gram rundergehakt
twee eetlepels gebakken uitjes
3 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels oestersaus
3 eetlepels kiloman sojasaus
3 eetlepels sweet chilisaus
3 eetlepels appelciderazijn
2 eetlepels gembersiroop
peper
zout
400 gram snijbonen, in ruitjes
250-300 gram pappardelle

Zo maak je de gehaktballetjes uit de slowcooker:

1. Meng in een mengbeker de ketjap, oestersaus, sweet chilisaus, appelciderazijn, gembersiroop en 2 eetlepels kiloman sojasaus door elkaar.

2. Schep 2/3 van dit mengsel op de bodem van de slowcooker en zet deze aan op de lage stand.

3. Meng nu het gehakt met de gebakken uitjes, 1 eetlepel kiloman sojasaus en peper en zout naar smaak en draai er zes gehaktballetjes van.

4. Leg deze in de slowcooker en verdeel de rest van het marinademengsel er overheen.

5. Stel de slowcooker in op 4 uur op de lage stand. Draai halverwege de gehaktballetjes een keer om.

6. Kook aan het eind van de bereidingstijd van de gehaktballetjes, de snijbonen in zo’n 8-9 minuten gaar en bereid de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7. Schep nu op ieder bord wat snijbonen en pappardelle, leg er twee gehaktballetjes op en schep er wat ‘jus’ uit de slowcooker overheen. Eet lekker!

Mocht je op zoek zijn naar meer recepten uit de slowcooker, kijk dan hier eens >>
En als je je afvraagt welke Crock-Pot ik heb: je vindt ‘m hier >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie