Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Cake met rode bessen en pure chocolade
Cake met rode bessen en pure chocolade foto

Cake met rode bessen en pure chocolade

Wist je dat rode bessen heel goed combineren met pure chocolade? En wist je ook dat ze het samen heel goed doen in cake? Het friszure van de rode bessen met de stevige smaak van pure chocolade en dat samen in een luchtige cake. Smullen!

Ik kreeg laatst een doosje rode bessen van de Berrybrothers toen de Fitbox van Kroon op het Werk werd gebracht. Eerder maakte ik ook al lekkere recepten met de rode bessen van deze mannen; rijstepap met rode bessen coulis en ontbijt glaasjes met kwark, granola en rode bessen. Veelzijdig besje wel hoor. Anyway, het recept voor de cake met rode bessen en pure chocolade vind je hieronder.

Dit heb je nodig:

200 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren, op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker
mespuntje zout
100 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
150 gram rode bessen, gewassen en gedroogd

Zo maak je deze cake met rode bessen en pure chocolade:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.

2. Doe de boter in stukjes in een beslagkom, samen met de suiker en mix tot een romige massa.

3. Voeg een ei toe en meng totdat het helemaal is opgenomen in het botermengsel. Herhaal dit met de rest van de eieren.

4. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker en het snufje zout toe en meng met een spatel tot een soepel beslag.

5. Doe nu de rode bessen en de stukjes pure chocolade bij het beslag en meng nog even voorzichtig door elkaar met een spatel.

6. Schep het beslag nu in de bakvorm en bak de cake met rode bessen in zo’n 40-50 minuten tot hij gaar en goudbruin is.

8. Laat dan afkoelen op een taartrooster en snijd in stukken.

Voor alle mede cake liefhebbers; kijk ook eens naar het recept voor appelcake, kokos-limoencake, blueberry cake en bananencake met rozijnen.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie