Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ochtend
  • /
  • Ontbijt glaasjes met kwark, granola en rode bessen
ontbijt glaasjes met kwark, granola en rode bessen foto

Ontbijt glaasjes met kwark, granola en rode bessen

Ontbijt is mijn favoriete eetmoment van de dag. Je doet me geen groter plezier dan met lekkere yoghurt bowls of andere frisse en fruitige ontbijtjes. Met de rode bessen uit de Foodybox Xmas die ik laatst kreeg, maakte ik deze heerlijke ontbijt glaasjes met kwark, granola en rode bessen. Lekker én gezond begin van de dag! 

Door de prachtige kleur, misstaan ze ook zeker niet bij het kerstontbijt of de kerstbrunch. Want tussen al het lekkers dat de neiging heeft op je heupen te blijven plakken, is zo’n lekker gezond ontbijt glaasje een fijne afwisseling. En zo zorg je ook dat er voor ieder wat wils op tafel staat. Maar geloof me dat dit ontbijtje er op iedere andere dag van het jaar ook prima infietst.

Dit heb je nodig voor 2 glazen:

300 gram kwark
3-4 eetlepels granola (of cruesli)
300 gram rode bessen, gerist en gewassen (Berrybrothers)
1-2 eetlepels suiker
klein handje walnoten in stukjes

Zo maak je deze ontbijt glaasjes met kwark, granola en rode bessen

1. Doe in ieder glas 1,5 tot 2 eetlepels granola.

2. Pureer de helft van de rode bessen, met suiker naar smaak, met de staafmixer.

3. Schep in ieder glas wat kwark zodat de granola bedekt is.

4. Schep in ieder glas twee eetlepels van de gepureerde bessen en verdeel de helft van de overgebleven bessen over de twee glazen.

5. Schep er nu weer een laagje kwark op en verdeel de rest van het bessensap over de kwark.

6. Leg de overgebleven rode bessen bovenop.

7. Bestrooi met de stukjes walnoot.

Als je niet zo van de ontbijtjes bent maar wel van de toetjes, check dan ook even het recept voor rijstepap met rode bessen coulis. Smullen echt! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie