Kokos is lekker, cake is lekker en deze kokos-limoencake is dan ook heel erg lekker. Een heerlijk luchtige cake met een rijke kokossmaak en een fris vleugje limoen. Als jij ook kokosfan bent dan is het een absolute aanrader. Lees snel verder voor het recept.
Toen deze kokos-limoencake in de oven stond kwamen de broers om de vijf minuten vragen of hij al klaar was. Hij kreeg dus ook amper de tijd om af te koelen want er moest geproefd worden. Onder begeleiding van goedkeurende geluiden werd er getest en enorm goedgekeurd. Wat de broers betreft mag deze regelmatig op herhaling en in de trommel mee naar school als 10-uurtje….
Ingrediënten voor deze kokos-limoencake:
80 gram boter
2 eieren
250 ml kokosmelk
50 ml rijstemelk
rasp en sap van 1 limoen
300 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
200 gram suiker
150 gram gemalen kokos
Bereiding van deze kokos-limoencake:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Bekleed een vierkante bakvorm of een cakevorm met bakpapier.
3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur of in een kommetje in de magnetron.
4. Klop in een kom de eieren, kokosmelk, rijstemelk en het limoensap los.
5. Meng in een andere kom de bloem, suiker, kokos, limoenrasp en het bakpoeder en een snufje zout.
6. Giet het eimengsel en de gesmolten boter bij het bloemmengsel en meng dit met een spatel tot een egaal beslag.
7. Doe het beslag in de vom en bak zo’n 40 minuten als je de vierkante bakvorm gebruik en wat langer als je een cakevorm gebruikt. Prik met een sateprikker in het midden van de cake om te testen of hij gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is hij gaar, zo niet dan nog wat langer in de oven laten staan.
8. Laat de cake afkoelen op een rooster voordat je ‘m in stukken/plakken snijdt.
Ik ga deze kokos-limoencake zeker vaker maken. Ook super lekker in een trifle als dessert na een zomerse barbecue zeg ik!
2 Comments
Y. Hummelen
21 januari 2017 at 19:17Hoi Sabine,
Wat voor kokosmelk heb jij gebruikt? Uit zo’n blikje of uit een pak (alpro bijv).
Dit is nl een heel verschil.
Groetjes,
Yvonne
Sabine
21 januari 2017 at 20:22Het gaat om echte kokosmelk Yvonne, uit een blikje of pakje.
Dus niet kokosdrink van Alpro zoals je als voorbeeld noemt.
Groeten,
Sabine