Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Hier wordt een kokosfan blij van: kokos-limoencake
kokos limoen cake kokoscake

Hier wordt een kokosfan blij van: kokos-limoencake

Kokos is lekker, cake is lekker en deze kokos-limoencake is dan ook heel erg lekker. Een heerlijk luchtige cake met een rijke kokossmaak en een fris vleugje limoen. Als jij ook kokosfan bent dan is het een absolute aanrader. Lees snel verder voor het recept. 

Toen deze kokos-limoencake in de oven stond kwamen de broers om de vijf minuten vragen of hij al klaar was. Hij kreeg dus ook amper de tijd om af te koelen want er moest geproefd worden. Onder begeleiding van goedkeurende geluiden werd er getest en enorm goedgekeurd. Wat de broers betreft mag deze regelmatig op herhaling en in de trommel mee naar school als 10-uurtje….

Ingrediënten voor deze kokos-limoencake:

80 gram boter
2 eieren
250 ml kokosmelk
50 ml rijstemelk
rasp en sap van 1 limoen
300 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
200 gram suiker
150 gram gemalen kokos

Bereiding van deze kokos-limoencake:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Bekleed een vierkante bakvorm of een cakevorm met bakpapier.

3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur of in een kommetje in de magnetron.

4. Klop in een kom de eieren, kokosmelk, rijstemelk en het limoensap los.

5. Meng in een andere kom de bloem, suiker, kokos, limoenrasp en het bakpoeder en een snufje zout.

6. Giet het eimengsel en de gesmolten boter bij het bloemmengsel en meng dit met een spatel tot een egaal beslag.

7. Doe het beslag in de vom en bak zo’n 40 minuten als je de vierkante bakvorm gebruik en wat langer als je een cakevorm gebruikt. Prik met een sateprikker in het midden van de cake om te testen of hij gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is hij gaar, zo niet dan nog wat langer in de oven laten staan.

8. Laat de cake afkoelen op een rooster voordat je ‘m in stukken/plakken snijdt.

Ik ga deze kokos-limoencake zeker vaker maken. Ook super lekker in een trifle als dessert na een zomerse barbecue zeg ik!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

2 Comments

Geef een reactie