Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Blueberry cake foto

Blueberry cake: lekker zomers

Omdat cake een echte allemansvriend is, kun je nooit genoeg cake recepten hebben. Vanaf vandaag kun je er weer een aan je lijstje toevoegen met dit blueberry cake recept. Een deel van de cake ging in de trifles die ik dezelfde dag maakte en de rest ging op bij de koffie/thee. 

Ik gebruikte verse blauwe bessen maar je kunt, bij gebrek aan vers, ook uit de voeten met bevroren blauwe bessen. Sowieso fijn om in huis te hebben: diepvries fruit. Mocht je willen variëren, meng dan eens een paar eetlepels geraspte kokos door het beslag. Of in stukjes gehakte witte chocolade. Of nog lekkerder: allebei! Je kunt ook nog een mix van blauwe bessen en frambozen kiezen. Kortom, je kunt eigenlijk alle kanten op met dit recept voor cake met blauwe bessen.

Ingrediënten:

200 gram suiker
200 gram boter, op kamertemperatuur
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren, op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
250 gram blauwe bessen

Zo maak je deze blueberry cake:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.

2. Doe de boter in stukjes in een beslagkom, samen met de suiker en mix tot een romige massa.

3. Voeg een ei toe en meng totdat het helemaal is opgenomen in het botermengsel. Herhaal dit met de rest van de eieren.

4. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker en het snufje zout toe en meng met een spatel tot een soepel beslag.

5. Doe nu de blauwe bessen bij het beslag en meng nog even voorzichtig door elkaar met een spatel.

6. Schep het beslag nu in de bakvorm en bak de frambozencake in zo’n 40-50 minuten tot hij gaar en goudbruin is.

7. Laat dan afkoelen op een taartrooster en snijd in stukken.

Voor alle mede cake liefhebbers; kijk ook eens naar het recept voor appelcake, kokos-limoencakeframbozencake met kokos en pure chocolade en bananencake met rozijnen

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie