Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

 • Home
 • /
 • Avond
 • /
 • Appel tonijn hapjes: lekker bij de borrel!
appel tonijn hapjes

Appel tonijn hapjes: lekker bij de borrel!

Vorige maand mocht ik als Princes-ambassadeur aan de slag met het thema #borrelenmetprinces. Daar kwamen een paar lekkere recepten uit. Ook deze maand werd er weer een inspiratiepakket van Princes gebracht, met daar in het thema voor het recept van deze maand: #kerstmetprinces. Daar kun je natuurlijk alle kanten mee op, maar ik koos voor deze lekker frisse appel tonijn hapjes. December is ten slotte dé borrelmaand bij uitstek. 

Deze appel tonijn hapjes kun je op verschillende manieren serveren. Als tussengerechtje, bij de lunch of als voorafje, maar ze passen natuurlijk ook heel goed op een borrelplank met andere vishapjes. Door de basis van appel is het een lekker licht hapje. Ik gebruikt dit keer een tonijnmoot op olie maar je kunt het recept ook prima maken met tonijn op water. Net wat je zelf lekker vindt en/of in huis hebt.

Wat ik nog meer maakt als Princes-ambassadeur? Een pastaschotel met tonijn, broccoli en courgette en een heerlijke vis borrelplank met daarop een tapenade, makreelsalade en een pittige tonijnsalade.

Ingrediënten van deze appel tonijn hapjes:

1 blikje tonijn (uitgelekt)
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel mierikswortel
1 bosuitje
1 eetlepel grof gehakte walnoten
1 eetlepel gedroogde cranberry’s
peper
zout
1 pink lady appel

Bereiding van deze appel tonijn hapjes:

1. Giet de tonijn af en laat even uitlekken.

2. Doe de tonijn in een kom en voeg de mayonaise en mierikswortel toe. Meng dit met een vork door elkaar.

3. Snijd het bosuitje in dunne ringetje en voeg 2/3 toe aan het tonijnmengsel.

4. Doe de walnoten en cranberry’s erbij, meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

5. Snijd nu de (ongeschilde) appel in dunne plakken. Verwijder indien nodig de pitjes als deze blijven zitten.

6. Leg de plakken appel op een plank of schaal en schep op ieder schijfje appel het tonijnmengsel.

7. Bestrooi met de overgebleven ringetjes bosui en serveren maar!

Laat je het me weten als je deze appel tonijn hapjes gaat uitproberen? Ik ben nu al benieuwd naar het thema dat Princes volgende maand bedenkt. Wordt vervolgd…

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

2 Comments

 • veronique.dejonghe@proximus.com'

  Vero De jonghe

  1 juni 2020 at 09:13

  Ik heb het hapje met tonijn gemaakt maar dan zonder de Cranberries. Echt zalig. Spijtig dat ik geen fotootje kan opladen hier. Want de presentatie zat meteen goed zonder dat ik.er iets voor moest doen. Fijn dat ik je gerechten mag leren kennen! Dank je vero

  Beantwoorden
  • Pukster

   1 juni 2020 at 10:27

   Wat leuk dat je Pukster gevonden hebt en dat het recept een succes was! En zeker jammer dat je geen foto kunt delen hier. Misschien via Instagram of Facebook?
   Sabine

   Beantwoorden

Geef een reactie