Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pastaschotel met tonijn, broccoli en courgette
pastaschotel met tonijn

Pastaschotel met tonijn, broccoli en courgette

Ook deze maand ontving ik weer een inspiratiepakket van Princes. En deze maand ging ik aan de slag met het thema #princesovenschotel. Ik weet niet hoe het bij jou thuis is, maar hier fietst pasta er bij de broers altijd vrij soepel in. Kortom, het idee voor een pastaschotel met tonijn en lekker veel groenten was snel geboren. 

Ik gebruikte verse broccoli en courgette maar dit recept leent zich ook heel goed voor ‘koken uit de voorraadkast’. In dat geval zorg je dat je een pak broccoli in de vriezer hebt liggen en vervang je de courgette door doperwten uit de vriezer. Die kook je dan samen in een pan; lekker makkelijk. Het enige dat je dan ‘vers’ in huis moet hebben is kaas om mee te gratineren. Maar dat kan ook heel goed een zakje geraspte oude kaas zijn bijvoorbeeld. Die zakjes hebben meestal een ruime houdbaarheidsdatum dus ook kaas kun je op voorraad hebben.

Wat ik nog meer maakte als Princes-ambassadeur? Frisse appel tonijn hapjes en een heerlijke vis borrelplank met daarop een tapenade, makreelsalade en een pittige tonijnsalade.

Ingrediënten van deze pastaschotel met tonijn:

2 blikjes tonijnmoot op water
1 courgette
1 stronk broccoli, in roosjes
1 blikje tomatenblokjes
1 rode ui
1 bol (buffel)mozzarella
300 gram pipe rigate
peper
zout
olijfolie

Bereiding van deze pastaschotel met tonijn:

1. Breng water aan de kook en kook de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af in een vergiet en spoel kort met koud water.

2. Kook ondertussen de broccoliroosjes in 3 minuten beetgaar en verwarm de oven voor op 200 graden.

3. Snijd de courgette in stukjes en de rode ui in kwart ringen.

4. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit kort de rode ui.

5. Voeg de courgette toe en bak zo’n 5 minuten op hoog vuur.

6. Draai het vuur laag, voeg de tomatenblokjes en broccoli toe en meng door elkaar.

7. Voeg nu de (uitgelekte) tonijn toe en schep voorzichtig om.

8. Breng op smaak met peper en zout.

9. Meng nu voorzichtig de pipe rigate door de saus en doe het geheel in een ovenschaal.

10. Snijd de bol mozzarella in dunne plakken en verdeel deze over de pasta in de schaal.

11. Zet de schaal in de oven en wacht tot de mozzarella gesmolten is en licht begint te kleuren.

12. Eet lekker!

Geen fan van mozzarella? Je kunt deze pastaschotel met tonijn ook heel goed gratineren met geraspte belegen of oude kaas bijvoorbeeld. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

One Comment

Geef een reactie