Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Bakken
  • /
  • Oreo brownies om je vingers bij af te likken
oreo brownies recept

Oreo brownies om je vingers bij af te likken

Voor alle Oreo fans is dit een recept dat je hoe dan ook een keer wil maken. Echt. Want veel chocolade en veel Oreo’s. Kortom, als je vindt dat je serieus toe bent aan troostvoer, iets te vieren hebt of om wat voor reden dan ook: ga nu de keuken in en maak deze Oreo brownies!

Niet zo heel lang geleden deelde ik ook al het recept voor Oreo muffins. Dus als je het grote Oreo-feest dus nog nóg groter wil maken combineer je deze twee met het grootste gemak van de wereld. Kan gewoon. Mocht je op enig moment toch wat verzadigd raken (lees kotsmisselijk) kun je altijd nog je collega’s/buren/vrienden/ouders of wie dan ook trakteren. Vinden ze vast heel prima.

Ingrediënten:

200 gram pure chocolade, in blokjes
1o0 gram roomboter
100 gram suiker
3 eieren, op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
3 eetlepels cacaopoeder
0,5 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
75 gram melkchocolade, gehakt
24 Oreo koekjes

Zo maak je de Oreo brownies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.

2. Smelt de chocolade met de roomboter in een steelpannetje en blijf ondertussen roeren.

3. Giet het chocolademengsel over in een beslagkom en laat het 5-8 minuten afkoelen.

4. Voeg dan de suiker toe en mix met de garde op hoge snelheid tot de suiker volledig is opgenomen.

5. Voeg dan een voor een de eieren toe en met mix op hoge snelheid.

6. Voeg de vanillesuiker toe en meng weer even door elkaar.

7. Zeef de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en het zout erbij en meng met een spatel door het beslag.

8. Voeg de stukjes melkchocolade toe en spatel deze kort door het beslag.

9. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de brownievorm en strooi er wat gehakte Oreo-koekjes over.

10. Giet het overige beslag erover en strijk de bovenkant glad.

11. Strooi daar ook nog wat gehakte Oreo-koekjes over en druk ze iets in het beslag.

12. Bak de brownie in 20-30 minuten gaar in de oven.

13. Laat afkoelen op een taartrooster.

Dat afkoelen kun je uiteraard halverwege onderbreken omdat er écht geproefd moet worden. Afgekoeld zijn ze ook top. Met een bolletje ijs ernaast ook fantastisch als toetje.

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie