Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pittige tonijnsalade met rode peper en limoen
pittige tonijnsalade

Pittige tonijnsalade met rode peper en limoen

Tijdens het bladeren door het Boodschappen Magazine kwam ik een recept voor pittige tonijnsalade tegen. Dat zag er zo lekker uit dat ik aan de slag ging en het recept iets bewerkte. Het eindresultaat was geslaagd dus deel ik het recept hier graag met je. Als je niet zo van de ‘pittig’ bent kun je uiteraard ook kiezen voor het ‘gewone’ recept voor tonijnsalade.

Ik gebruikte volkoren pita-broodjes (verkrijgbaar bij Ekoplaza) voor de tonijnsalade. Ik roosterde ze, sneed ze open, deed er een blad ijsbergsla en een flinke schep pittige tonijnsalade in. Super lekker! Uiteraard kun je voor ieder willekeurig ander broodje kiezen. Net wat je zelf lekker lijkt. Maar dat blaadje sla erbij is wel een aanrader hoor.

Ingrediënten van deze pittige tonijnsalade:

blikjes tonijn op olie (uitgelekt)
1 rode peper
3 lente-uitjes
1 bosje krulpeterselie
1 limoen
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kappertjes (uitgelekt)

Bereiding van deze pittige tonijnsalade:

1. Snijd de rode peper over de lengte doormidden. Als  je niet van ‘heel pittig’ bent, kun je eerst de zaadlijsten verwijderen voordat je de peper fijnhakt.

2. Snijd een stukje van de boven- en onderkant van de lente-uitjes en snijd ze fijn.

3. Hak de peterselie fijn.

4. Meng in een kom de tonijn met de rode peper, lente-ui, kappertjes en peterselie.

5. Doe dan de mayonaise in een klein kommetje.

6. Snijd de limoen doormidden en knijp beide helften boven de mayonaise uit. Pas op dat er geen pitjes in je sausje vallen.

7. Roer het limoensap en de mayonaise door elkaar en schep deze saus door de tonijn.

8. Dek af en laat op smaak komen in de koelkast.

En we zijn weer een recept rijker voor ‘vrijdag visdag’. Of iedere andere dag natuurlijk. Lekker ook als het warm weer is en je geen zin hebt om boven hete pannen te staan. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie