Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Voor bij de borrel: rode tapenade met olijven en ansjovis
tapenade met olijven en ansjovis

Voor bij de borrel: rode tapenade met olijven en ansjovis

Eet jij graag een broodje met smeerseltjes als je uit eten gaat of bij de borrel thuis? En koop je die dan meestal kant-en-klaar? Dan heb ik nu een recept voor je waarmee je super snel zelf tapenade maakt. Met slechts 5 ingrediënten, die je in de voorraadkast kunt hebben staan, maak je in een paar minuten zelf  deze rode tapenade. 

Ik gebruik in dit recept groene olijven maar als je meer fan bent van zwarte olijven: ruil gerust om. De hoeveelheden luisteren ook niet heel nauw dus geen paniek als het iets meer of minder wordt dan aangegeven. Zet de tapenade wel even minimaal twintig tot dertig minuten weg in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen. En dan is het een kwestie van een grote plank vullen met lekkere dingetjes en wat brood en toastjes en smullen maar.

Ingrediënten van deze tapenade:

150 gram zongedroogde tomaatjes op olie
1 blikje ansjovis (Princes)
1 teentje knoflook
2 eetlepels groene olijven
1 eetlepel balsamico azijn

Bereiding van deze tapenade:

1. Laat de tomaatjes en ansjovis uitlekken en doe in een maatbeker.

2. Maak het teentje knoflook schoon en voeg toe.

3. Voeg de olijven en balsamico azijn toe en pureer met de staafmixer.

4. Proef of de smaak naar wens is; voeg indien nodig wat peper en zout toe.

5. Schep de tapenade in een kommetje en smeren maar!

Wat je verder nog op je borrelplank kunt zetten? Van alles! Wat dacht je van zalmsalade, tonijnsalade, een lekker kaasje, druiven, wat noten en reepjes wortel, paprika en komkommer. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie