Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Winterse keukenpret met kinderen: 5 leuke ideeën foto

Winterse keukenpret met kinderen: 5 leuke ideeën

De winter is het perfecte seizoen om de keuken in te duiken en samen met kinderen creatief aan de slag te gaan. Lekker opwarmen en tijd voor winterse keukenpret met kinderen. Ik geef je 5 leuke ideeën om mee aan de slag te gaan. 

Nog leuker als er sneeuw ligt en er eerst gesleed kan worden natuurlijk. Of als er ijs op de sloten ligt en je daarna allemaal verkleumd thuiskomt. Gezellig muziekje aan, kaarsjes misschien… Helemaal leuk voor een woensdagmiddag of het weekend toch?!

Winterse keukenpret met kinderen: 5 leuke ideeën

1. Winterse koekjes decoreren
Begin met basiskoekjes in winterse vormen, zoals sneeuwvlokken en kerstbomen. Laat de kinderen lekker los gaan  en de koekjes versieren met glazuur, snoepjes en eetbare glitter. Kijk uit met de glitter want voor je het weet is je hele keuken een kleurrijk winterwonderland!

2. Warme chocolademelk bar
Creëer een gezellige ‘warme chocolademelk bar’ met verschillende toppings zoals mini-marshmallows, gehakte nootjes en slagroom. Laat de kinderen hun eigen perfecte warme chocolademelk samenstellen en genieten van een smakelijke wintertraktatie. Hier vind je allerlei hot chocolate recepten >>

3. Sneeuwpop cupcakes
Bak eenvoudige cupcakes en laat de kinderen ze omtoveren tot schattige sneeuwpoppen met behulp van wit glazuur, snoepjes en pretzels voor de armen. Het resultaat? Een heerlijke en feestelijke traktatie!

4. Winterse pannenkoeken
Maak het ontbijt speciaal door winterse pannenkoeken te bakken in de vorm van sterren of kerstboompjes, met behulp van speciale bakvormen. Laat de kinderen hun creativiteit de vrije loop met stroop, fruit en slagroom als toppings.

5. Sneeuwbal traktaties
Maak kleine ‘sneeuwballen’ van popcorn en gesmolten witte chocolade. Als de sneeuwballen afgekoeld en stevig zijn, kun je de kinderen deze lekkernijen laten rollen in kokosnootvlokken voor een sneeuweffect. Een knapperige en zoete traktatie voor winterse dagen!

Vergeet niet om foto’s te maken van de blije gezichtjes en kleurrijke creaties. Laat de winterse keukenpret beginnen!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie