Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #46 foto

All you can read #46: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #46?

All you can read #46

Niet zonder ons | Wendy Brokers

In deel 2 van de Eindeloos-serie heeft Jay zijn leven op de rit, hij studeert fysiotherapie, en is hij voor een stage in Atlanta. Met Tess gaat het een stuk minder goed en ze heeft eigenlijk geen idee waarom ze zich zo rot voelt. Behalve dat ze Jay mist, lijkt er meer te spelen waardoor haar gedrag met de dag vreemdere vormen aanneemt. Jay kan niet anders dan de relatie verbreken. Komt het nog goed?

Jay is erin geslaagd zijn droom waar te maken: hij studeert fysiotherapie en doet zijn senior stage in een kinderziekenhuis in Atlanta. Het valt Tess zwaar dat hij voor minstens vijf maanden in Amerika is. Niet alleen mist ze hem verschrikkelijk, maar zonder hem weet ze ook niet goed wat ze met zichzelf en haar toekomst aan moet. Ze stopt met een derde studie in nog geen vier jaar tijd, tot woede van haar ouders en ook die van Jay. Tijdens een onverwachte confrontatie in Oostenrijk loopt de spanning zo hoog op dat Jay geen andere mogelijkheid ziet dan voor zichzelf te kiezen. Kunnen Jay en Tess elkaar nog terugvinden of is er te veel beschadigd? (Bron: omslag)

Niet zonder mij | Wendy Brokers

En dat was deel 3 van de Eindeloos-serie… Dit keer draait het om Lotte, de kille zus van Tess, en Wessel, vrouwenverslinder en beste vriend van Jay en Tess. Hoewel ze in de verste verte geen match lijken en elkaar niet kunnen uitstaan, blijkt er toch een onweerstaanbare aantrekkingskracht aanwezig te zijn. Is dat genoeg om muurtjes af te breken en oude wonden te helen? 

Wessel is alles wat advocate Lotte niet in een man zoekt. Maar aangezien hij de beste vriend is van haar zwager Jay, wordt ze vaker dan haar lief is met hem geconfronteerd. En niet alleen dat; ze blijkt hem ook nog eens nodig te hebben in een strafzaak. Wessel begrijpt niet waarom zijn hart steeds weer sneller gaat kloppen van de ijzige en hooghartige Lotte. Toch doet hij haar een voorstel waarbij zij hem dichterbij moet laten komen dan ze wil. Tot zijn verrassing stemt ze ermee in en ze merken ze dat ze misschien toch niet zo ongeschikt voor elkaar zijn als ze dachten. Maar voor een echte relatie hebben ze nog wel de nodige obstakels te overwinnen – niet in de laatste plaats hun eigen angsten. (Bron: omslag)

Bestemming: Parijs! | Mirjam Mieserius

Drie vrouwen, drie verhalen, hun paden kruisen elkaar in Parijs. Chloe, Sofia en Lizzy zijn alledrie in Parijs voor hun eigen redenen. Chloe is vastberaden alles uit haar bezoek aan de stad te halen voor ze zich settelt met Peter in Londen. Lizzy heeft een missie: een wereldberoemde muze te worden. En Sofia lijkt het voor elkaar te hebben, maar een geheim maakt alles ingewikkeld. Leest lekker weg!

Chloe heeft een passie voor lezen en reizen. Haar verloofde Peter niet. Chloe besluit om dan maar in haar eentje in Parijs in de voetsporen te treden van haar geliefde schrijver Hemingway. Daar ontmoet ze de Franse bouquiniste en schrijver Guillaume die haar meeneemt op avontuur. Er gaat voor Chloe een heel nieuwe wereld open, maar dan staat Peter op de stoep met een verrassing… Sofia heeft alles voor elkaar. Ze runt een delicatessenwinkel in Montmartre, heeft een geweldig appartement in Le Marais en haar vriendje Jean-Luc houdt immens veel van haar. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn in Sofia’s leven. Sofia draagt een geheim met zich mee wat ze angstvallig voor iedereen verborgen houdt. Maar geheimen komen altijd uit en Sofia dreigt alles te verliezen wat haar lief is. Lizzy heeft San Francisco achter zich gelaten om in Parijs een wereldberoemde muze te worden. Met een flinke dosis zelfvertrouwen duikt ze direct na aankomst het Parijse kunstenaarsleven in en hoopt de waardering te krijgen waar ze zo wanhopig naar op zoek is. Lizzy schuwt daarbij geen grens, ook niet die van zichzelf, wat haar uiteindelijk duur komt te staan. De paden van de vrouwen kruisen elkaar tijdens hun zoektocht naar liefde, moed en durven zijn wie je werkelijk bent. (Bron: omslag)

Alleen met jou | Angela Britnell

Sarah heeft een rottijd achter de rug na een scheiding en besluit met haar moeder een busreis door Europa te doen. Matt en zijn moeder (afkomstig uit Nashville) besluiten hetzelfde te doen. Sarah vraagt of Matt wil meewerken aan een plannetje om haar ex en zijn vriendin jaloers te maken. Wat begint als onschuldige foto’s van hen samen delen op Facebook, wordt al snel meer dan dat… Heerlijk zomers!

Wat als je niet meer wilt doen alsof? Sarah is lerares in Cornwall en toe aan vakantie. Als ze op busreis door Europa gaat, ontmoet ze al snel Matt, een zakenman uit Nashville die dezelfde groepsreis heeft geboekt. Sarah baalt er nog steeds van dat haar ex haar bedrogen heeft en bedenkt een plan om hem jaloers te maken: zij en Matt doen de hele vakantie alsof ze een stelletje zijn en plaatsen allerlei verliefde foto’s op Facebook. Matt vindt het prima, want die heeft helemaal geen tijd voor een relatie of verliefd gedoe. Terwijl Sarah en Matt de mooiste plekken van Europa bezoeken en net doen alsof ze hevig verliefd op elkaar zijn, begint Sarah zich echter af te vragen of “doen alsof” nog wel genoeg voor haar is… (Bron: omslag)

Meester in de liefde | Peggy Tchai

Over gedreven advocaat Jess. Hoewel de verlovingsring al een tijdje om haar vinger zit, ontstaan er twijfels. Ze verbreekt haar relatie met Laurent. Als nieuwe klant Lex een onweerstaanbare man blijkt te zijn, realiseert ze zich wat ze mistte. Vriendin Lucie staat haar al die tijd bij en maakt zelf ook het nodige mee op het gebied van de liefde. Nu wachten op deel 2 voor het vervolg…

Jess de Mey heeft het allemaal: een uitdagende baan als advocaat, haar beste vriendin Lucie met wie ze de grootste lol heeft en als kers op de taart fonkelt er een joekel van een verlovingsring om haar vinger. Ja, het leven gaat Jess voor de wind. Totdat haar baas haar voorstelt aan een nieuwe cliënt, de mysterieuze Lex. Al snel komt Jess erachter dat zij en Lex een verleden delen dat verdergaat dan het werk. Als Jess vervolgens een geheim ontdekt dat het liefdesleven van haar beste vriendin Lucie kan verpesten en erachter komt dat op haar werk niets is wat het lijkt, moet ze keuzes maken. Kiest zij voor werk, liefde of vriendschap? (Bron: omslag)

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie