Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pastaschotel met broccoli, worst en geitenkaas
Pastaschotel met broccoli, worst en geitenkaas foto

Pastaschotel met broccoli, worst en geitenkaas

Of je nu eters krijgt, grote eters hebt thuis of graag voor twee dagen kookt: dit recept voor een pastaschotel met broccoli, worst en geitenkaas is je vriend. Door de volkoren pasta en groenten echt voedzaam en de worst en pesto maken het een heerlijk geheel. 

Geen fan van geitenkaas? Geen punt hoor, je kunt net zo goed koeienkaas gebruiken. Kies wel voor een belegen of oude kaas omdat de smaak van te jonge kaas anders wegvalt in het geheel. Als je wilt, kun je trouwens ook nog heel eenvoudig wat extra groenten in deze ovenschotel smokkelen. Stukjes sperzieboon doen het heel goed bijvoorbeeld in deze combi. Of een gele paprika in blokjes…

Dit heb je nodig voor 6 personen:

500 gram volkoren tortiglioni
2 stronken broccoli, in roosjes
4 runder braadworsten
4 tomaten, ontveld
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
ca. 4 eetelepels pesto
150 gram oude geitenkaas, geraspt
50 gram pijnboompitten, geroosterd
olijfolie

Mocht je meer recepten zoeken voor ovenschotels, kijk dan eens hier >>

Zo maak je deze pastaschotel met broccoli, worst en geitenkaas:

1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet daarna af, spoel kort met koud water en zet weg.

2. Kook de broccoli in zo’n 4-5 minuten beetgaar, giet af en zet weg.

3. Haal de vel van de braadworsten en snijd de worst dan in kleine stukjes.

4. Snijd de ontvelde tomaten in vieren, verwijder de zaden en snijd dan ik blokjes.

5. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

6. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui.

7. Voeg dan de stukjes worst toe en bak tot deze gaar en bruin zijn.

8. Pers nu de teentjes knoflook boven de pan en bak even mee.

9. Draai de temperatuur omlaag, voeg de broccoli toe en meng door elkaar terwijl het nog even doorwarmt.

10. Doe het mengsel nu in de ovenschaal en voeg de tomatenblokjes, pesto en 2/3 van de gekookte pasta toe.

11. Schep het geheel om tot het gelijkmatig verdeeld is en voeg eventueel nog wat pasta en/of pesto toe naar smaak.

12. Bestrooi tot slot met de geitenkaas en zet de schaal zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Zet de geroosterde pijnboompitten op tafel als je de pastaschotel met broccoli en worst serveert. Niet iedereen houdt ervan en de liefhebber kan er zijn/haar portie mee bestrooien. Voor de frisheid nog wat plakjes komkommer ernaast is ook lekker trouwens. Enjoy! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie