Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hot chocolate! Lekker na een herfstwandeling
hot chocolate foto

Hot chocolate! Lekker na een herfstwandeling

Nu het weer herfst is, is het ook weer tijd voor een lekkere beker warme chocolademelk zo af en toe. Bijvoorbeeld na een lange bos- of strandwandeling op een gure herfstdag. Of tijdens het bankhangen op een luie zondag. Of gewoon als je verkleumd thuiskomt na een ochtendje aanmoedigen langs het voetbalveld van de kids. En dan is variëren ook fijn toch? Dus zocht ik zes recepten voor hot chocolate bij elkaar op Pinterest. Welk recept is jouw favoriet? 

Warme chocolademelk, ook bekend als warme cacao, is een verwarmde drank gemaakt van geraspte chocolade, gesmolten chocolade of cacaopoeder, verwarmde melk of water en vaak ook suiker. Warme chocolademelk kan met slagroom worden bedekt. Warme chocolade gemaakt met gesmolten chocolade wordt soms drinkchocolade genoemd, gekenmerkt door minder zoetheid en een dikkere consistentie. (Bron: Wikipedia)

6x verrukkelijke hot chocolate recepten

1. We beginnen maar gelijk met een stevig recept: bourbon spiked hot chocolate. Als je daar niet lekker van opwarmt weet ik het ook niet meer. En als die bourbon je niet zo aanstaat; volgens mij kun je dat heel goed vervangen door rum bijvoorbeeld.

2. Als je het liever wat fruitiger hebt dan is dit recept voor blackberry hot chocolate misschien meer iets voor jouw. De combinatie van de warme chocolademelk en de bevroren bramen lijkt me best lekker.

3. Speciaal voor de Oreo-fans is er deze cookies and cream hot chocolate. En natuurlijk moeten die Oreo’s die overblijven opgegeten worden. Zonde om weg te gooien ten slotte 😉

4. Zo rond Sinterklaas en Kerst past deze gekruide chocolademelk met sterrenschuimpjes perfect. Zie je jezelf al zitten bij de kerstboom met zo’n heerlijke mok?

5. Is witte chocolade jouw favoriet? Ook daarmee kun je warme chocolademelk maken. Kijk maar eens naar dit recept voor homemade white chocolate.

6. En alsof het nog niet genoeg is, is er ook nog deze (vegan) red velvet hot chocolate. Misschien is de kleur even wennen maar als ik naar de ingrediënten kijk zit het met de smaak meer dan prima.

Wij maakten vroeger thuis warme chocolade melk door een papje te maken van cacaopoeder, suiker en wat koude melk. Daar deden we dan kokende melk bij, even roeren en smullen maar! Hoe drink jij het liefst hot chocolate?

 

 

Foto door Karolina Grabowska: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vrouw-mevrouw-kop-kopje-5426978/

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie