Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

tasty taco's foto

Tasty taco’s | Victoria Elizondo

Ik kreeg het nieuwe boek Tasty taco’s toegestuurd om te reviewen en daar worden we hier thuis heel blij van. Tortila’s komen hier regelmatig voorbij, bijvoorbeeld in de vorm van Mexicaanse wraps met pulled chicken of enchiladas. Dit boek geeft voldoende inspiratie voor allerlei lekkers. Lees je mee?

In Tasty taco’s biedt chef-kok Victoria Elizondo meer dan 60 kleurrijke recepten voor traditionele taco’s, tortilla’s en toppings. Van taco’s die op een doordeweekse dag snel op tafel staan tot uitgebreidere recepten voor in het weekend. Met uiteraard vegetarische en vegan opties, ruime keuze aan salsa’s en bijgerechten, informatie over échte Mexicaanse ingrediënten en duidelijke uitleg hoe je zelf tortilla’s maakt. Hét tacohandboek om thuis mee aan de slag te gaan! (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Tasty taco’s

tasty taco's omslagHet boek telt 176 pagina’s, gevuld met meer dan 60 recepten voor taco’s, tortilla’s en toppings. Het ene recept nog lekkerder dan het andere. Na een inhoudsopgave, inleiding en een stukje uitleg, volgen de hoofdstukken Salsa’s, Tortilla’s en bijgerechten, Ontbijttaco’s, Vlees en gevogelte, Vis en zeevruchten, Vegetarisch en vegan, Gezond en licht en Tacofeest!. Achterin het boek vind je nog een handig register en een dankwoord.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Tasty taco’s weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10:

1. Pico de gallo con pińa asada | Pico de gallo met ananas
2. Cebolla roja en escabeche | Ingelegde rode ui
3. Cochinita pibil | pulled pork
4. Camarones a la diabla | Mexicaanse pittige garnalen
5. Tostada de atún | Tostada met tonijn
6. Colifor rostizada al pastor | Geroosterde bloemkool in chilirub
7. Carne guisada | Runderstoofpotje op Mexicaanse wijze
8. Pollo tropicano | Tropische kip
9. Enchiladas potosinas | Rode enchilada’s uit centraal-Mexico
10. Flautas de pollo | Tortillarolletjes met pulled chicken

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie