Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Mexicaanse wraps met pulled chicken uit de slowcooker
Mexicaanse wraps met pulled chicken uit de slowcooker foto

Mexicaanse wraps met pulled chicken uit de slowcooker

De slowcooker is een uitkomst op dagen dat er nauwelijks tijd is om te koken en er een logistieke uitdaging plaatsvindt. Dit recept is dan ook ontstaan op een dag waar we hier thuis of net binnenvielen of op het punt stonden de deur uit te rennen en dat allemaal rond etenstijd. In de ochtend had ik de CrockPot gevuld met de ingrediënten voor deze Mexicaanse wraps met pulled chicken. Eenmaal thuis was het een kwestie van een kwartiertje voor we aan tafel zaten. Perfect! 

Ik heb mijn slowcooker inmiddels al een aantal jaar en ben er nog steeds blij mee. Wat ik er allemaal mee maak? Soepen, kip teriyaki, stoofpeertjes… Je kunt er van alles mee maken met het grootste voordeel dat je ‘m ’s ochtends vult met de ingrediënten en er vervolgens weinig omkijken meer naar hebt. Boodschapje doen of de kinderen uit school halen? Geen probleem, de Crock-Pot pruttelt zachtjes verder. Ideaal!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

500 gram kipfilet
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 pot salsa (230 gram, Santa Maria)
100 gram naturel roomkaas (bijvoorbeeld Monchou)
1 zakje enchilada-kruidenmix (Santa Maria)
8 volkoren tortilla’s
peper en zout
100 gram ijsbergsla, fijngesneden
100 gram geraspte kaas
2o gram bieslook, gehakt (of lente-ui in ringetjes)

Zo maak je deze Mexicaanse wraps met pulled chicken uit de slowcooker:

1. Kruid de kipfilet met met de enchilada-kruidenmix en leg de kip dan in de slowcooker.

2. Schenk de helft van het blik tomatenblokjes en de helft van de salsa eroverheen, doe het deksel op de slowcooker en stel ‘m in op lage stand voor zes uur.

3. Haal dan de kipfilet voorzichtig uit de slowcooker en pluk ze met behulp van twee vorken uit elkaar tot pulled chicken. Doe de kip terug in de slowcooker en voeg de roomkaas toe.

4. Doe het deksel terug op de slowcooker en zet hem nog eens 30 minuten aan de lage stand.

5. Roer na zo’n 15 minuten de roomkaas door de kip en tomatensaus tot het een geheel is en breng op smaak met peper en zout.

6. Doe wat ijsbergsla op een wrap, schep er wat pulled chicken op, bestrooi met geraspte kaas en bieslook en schep er nog wat salsa op. Oprollen of -vouwen en smullen maar!

Ik heb voor iedereen een wrap gemaakt en voor de tweede wrap de ingrediënten op tafel gezet. De pulled chicken in een schaal op een warmhoudrooster. Mocht er pulled chicken overblijven: de volgende dag is het ook nog lekker hoor! Wel even goed laten afkoelen en goed afgedekt in de koelkast bewaren. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord