De slowcooker is een uitkomst op dagen dat er nauwelijks tijd is om te koken en er een logistieke uitdaging plaatsvindt. Dit recept is dan ook ontstaan op een dag waar we hier thuis of net binnenvielen of op het punt stonden de deur uit te rennen en dat allemaal rond etenstijd. In de ochtend had ik de CrockPot gevuld met de ingrediënten voor deze Mexicaanse wraps met pulled chicken. Eenmaal thuis was het een kwestie van een kwartiertje voor we aan tafel zaten. Perfect!
Ik heb mijn slowcooker inmiddels al een aantal jaar en ben er nog steeds blij mee. Wat ik er allemaal mee maak? Soepen, kip teriyaki, stoofpeertjes… Je kunt er van alles mee maken met het grootste voordeel dat je ‘m ’s ochtends vult met de ingrediënten en er vervolgens weinig omkijken meer naar hebt. Boodschapje doen of de kinderen uit school halen? Geen probleem, de Crock-Pot pruttelt zachtjes verder. Ideaal!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
750 gram kipfilet
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 pot salsa (230 gram, Santa Maria)
100 gram naturel roomkaas (bijvoorbeeld Monchou)
1 zakje enchilada of burrito kruidenmix (Santa Maria)
8 volkoren tortilla’s
peper en zout
100 gram ijsbergsla, fijngesneden
100 gram geraspte kaas
20 gram bieslook, gehakt (of lente-ui in ringetjes)
Zo maak je deze Mexicaanse wraps met pulled chicken uit de slowcooker:
1. Kruid de kipfilet met met de enchilada-kruidenmix en leg de kip dan in de slowcooker.
2. Schenk de helft van het blik tomatenblokjes en de helft van de salsa eroverheen, doe het deksel op de slowcooker en stel ‘m in op lage stand voor zes uur.
3. Haal dan de kipfilet voorzichtig uit de slowcooker en pluk ze met behulp van twee vorken uit elkaar tot pulled chicken. Doe de kip terug in de slowcooker en voeg de roomkaas toe.
4. Doe het deksel terug op de slowcooker en zet hem nog eens 30 minuten aan de lage stand.
5. Roer na zo’n 15 minuten de roomkaas door de kip en tomatensaus tot het een geheel is en breng op smaak met peper en zout.
6. Doe wat ijsbergsla op een wrap, schep er wat pulled chicken op, bestrooi met geraspte kaas en bieslook en schep er nog wat salsa op. Oprollen of -vouwen en smullen maar!
Ik heb voor iedereen een wrap gemaakt en voor de tweede wrap de ingrediënten op tafel gezet. De pulled chicken in een schaal op een warmhoudrooster. Mocht er pulled chicken overblijven: de volgende dag is het ook nog lekker hoor! Wel even goed laten afkoelen en goed afgedekt in de koelkast bewaren.
4 Comments
Manon
13 april 2023 at 09:10Wanneer gaat de tweede helft van het blik tomatenblokjes erdoor? Of wordt er alleen maar een helft van het blik gebruikt? (omdat in de ingrediëntenlijst wel het hele blik van 400 gram wordt genoemd)
Pukster
23 april 2023 at 13:37Ik ben nog nooit kleinere verpakkingen tegengekomen, vandaar 😊
Annemarie
28 februari 2024 at 13:50Moet ik nou bj punt 3 of bij punt 5 de roomkaas toevoegen?
Pukster
28 februari 2024 at 14:22Bij stap 3 doe je de roomkaas in de slowcooker, bij stap 5 meng je het geheel door elkaar.