Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Van de vegan bakker foto

Van de vegan bakker | Rodolphe Landemaine

Het zal geen geheim zijn dat ik van kookboeken houd. Maar als ik heel eerlijk ben vind ik boeken met bakrecepten het allerleukst. Laatst werd Van de vegan bakker gebracht om te reviewen. Je snapt dat ik daar dan oprecht blij van word, toch? Kijk je mee naar dit boek van Rodolphe Landemain? 

100% Plantaardige recepten voor alle liefhebbers van de ambachtelijke Franse keuken. Van het traditionele stokbrood tot croissants, van meergranenbrood tot bladerdeeg, van madeleines tot pain au chocola, maar ook ambachtelijke taarten, cakes en koekjes. In Van de vegan bakker vind je de klassieke recepten die uitsluitend bereid zijn met plantaardige ingrediënten. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Van de vegan bakker

Van de vegan bakker omslagVan de vegan bakker telt 175 pagina’s en staat vol met vegan bakrecepten waar het water je spontaan van in de mond loopt. Na een voorwoord vind je een inhoudsopgave en info over basisingrediënten. Daarna volgen de hoofdstukken Techniek, Basisrecepten, Broden, Zoete, luxe broodjes, Lekkers om mee te nemen en Taart en gebakAchterin het boek vind je nog een handig receptenregister en ingrediëntenregister. Het hoofdstuk Techniek is echt een goede start van het boek. omdat er bij vegan bakken soms gewoon net even wat andere ingrediënten en technieken nodig zijn.

Over Rodolpe Landemaine

Meesterbakker Rodolphe Landemaine is opgeleid als bakker aan de ‘Compagnons du Devoir’, dé Franse gildeopleiding. In 2007 opende hij in Parijs ‘Maison Landemaine‘, een ambachtelijke bakkerij en patisserie met inmiddels meerdere vestigingen. Rodolphe omarmt het veganisme en ontwikkelde plantaardige bakrecepturen. Zijn veganistisch brood en banket verkoopt hij in ‘Land&Monkeys’.

Mijn favorieten uit Van de vegan bakker

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Je snapt dat dat ook deze keer geen enkel probleem was.

1. Traditionele baquette
2. Brood met gedroogde vruchten, zaden & pitten
3. Glutenvrije chocoladebroodjes
4. Ficelles met basilicum & zongedroogde tomaten
5. Pain au chocolat
6. Brioche met chocolade
7. Viennoise
8. Financiers
9. Franse appeltaartjes
10. Aardbeientaart

Als je naar de foto’s kijkt en niet zou weten dat het om vegan baksels gaat, zou je het verschil niet zien met gangbare baksels. Wat de smaak betreft zit er maar één ding op: zelf maken en proeven! Dus, ga jij Van de vegan bakker van Rodolphe Landemaine in huis halen? Een echt mooi bakboek vol met vegan bakrecepten. Meer toffe kookboeken vind je hier >> 

 

(Dit blog bevat affiliate links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie