Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Plants Only Kitchen foto

Plants Only Kitchen | Gaz Oakly

Twee jaar geleden mocht ik al eens een boek van Gaz Oakley reviewen: Vegan 100. Dit keer, zijn derde boek, gaat het weer om een prachtig boek. Niet alleen qua vormgeving maar zeker ook qua inhoud. Meer dan 70 plantaardige recepten heeft hij verzameld. Is Plants Kitchen Only iets voor jou?

Met dit nieuwe kookboek van Gaz Oakley kan werkelijk iedereen plantaardig eten. Zonder gedoe en zonder ingewikkelde ingrediënten. Dankzij de handige symbolen kun je in een oogopslag zien of een gerecht eiwitrijk of glutenvrij is en welke maaltijd in 15 minuten op tafel staat. Van perfecte pasta’s en krachtige curry’s tot de lekkerste soepen, burgers en desserts. Plants Only Kitchen staat boordevol eenvoudige recepten voor de hele dag. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Plants Only Kitchen

plants only kitchen omslagPlants Only Kitchen telt 223 pagina’s vol met heerlijke plantaardige recepten en prachtige foto’s. Gaz belooft in zijn voorwoord dat alle foto’s echt zijn en dat hij geen slimme trucjes heeft gebruikt. Na een handige inhoudsopgave en een voorwoord vind je de hoofdstukken Ontbijt, Soepen, Hapjes, Perfecte pasta, Krachtige curry’s, Hoofdgerechten, Ovengerechten, Burgers, Bijgerechten & Salades en Nagerechten. Achterin het boek vind je nog een ‘bordverdeling’, een handig register en een dankwoord.

Over Gaz Oakley

Gaz Oakley kookt al sinds hij groot genoeg is om bij het aanrecht te kunnen. Deze chef-kok uit Groot-Brittannië besloot in 2015 enkel nog veganistisch te eten vanwege de gezondheidsvoordelen en om zijn steentje bij te dragen aan het behoud van de planeet. Al snel ontdekte hij hoe eenvoudig hij smaak en kleur aan veganistische gerechten kon toevoegen. Gaz Oakley bereikt met zijn Instagram-account dagelijks ruim 500.000 volgers en zijn YouTube-kanaal telt maar liefst ruim 1 miljoen abonnees.

Plants Only Kitchen banner

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Ook dit keer heb ik weer een mooi lijstje gemaakt:
1. Wafels uit de grillpan
2. Franse uiensoep
3. Loempia’s met paddenstoelen en vijfkruidenpoeder
4. Pasta met zongedroogde tomaat en broccoli
5. Pittige-fruitige pastei met Indiase curry
6. Schnitzels met kruiden-kappertjessaus
7. Vietnamase tofuburger
8. Poutine
9. Epische kaneel-kersenbroodjes
10. Brownie met gekaramelliseerde appel

Mocht je graag wat vaker plantaardig eten of al tijden volledig vegan eten: dit boek is in beide gevallen een goed idee. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

One Comment

Geef een reactie