Voor alle pasta-liefhebbers is dit een top recept. Het resultaat is namelijk een heerlijke romige volkoren pasta op je bord, vol met groenten en voorzien van een heerlijk kaaslaagje dankzij de oven. Klinkt goed toch? Je kunt heel eenvoudig de saus al eerder maken, zodat je tijdens het spitsuur alleen nog maar even de pasta hoeft te koken, alles door elkaar te mengen en in de oven te schuiven. Ideaal.
Mochten pastaschotels nu helemaal jouw ding zijn, kijk dan ook even naar het recept voor een pastaschotel met tonijn, broccoli en courgette en dan is de ovenpasta met broccoli en geitenkaas waarschijnlijk ook wel iets voor jou.
Ingrediënten:
250 gram volkoren mini penne (Grand’Italia)
2 puntpaprika’s
1 courgette
1 prei
olijfolie
1 fles Heinz sofrito chunky
500 ml gezeefde tomaten
100 gram rauwe ham
75 gram geraspte extra belegen kaas
Zo maak je de deze ovenschotel met volkoren pasta, groenten en ham:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Kook de volkoren mini penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
3. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in halve ringen.
4. Snijd de courgette in blokjes en de prei in dunne halve ringetjes.
5. Verhit de olie in een wok en roerbak de paprika en prei 2 min.
6. Voeg de frito chunky en gezeefde tomaten toe aan de groenten en warm even door. Breng op smaak met peper en zout.
7. Schep de pasta door het groentenmengsel en doe alles in de ovenschaal.
8. Snijd de ham in reepjes en verdeel erover.
9. Bestrooi met de kaas en zet zo’n 20 minuten in de oven.