Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Cake met aardbeien en Oreo's foto

Cake met aardbeien en Oreo’s

Cake is lekker, aardbeien zijn lekker en Oreo’s ook. Als je ze samenbrengt werkt dat dus eigenlijk vanzelf heel goed en heb je voor je het weet een cake met aardbeien en Oreo’s om van te smullen. Wil je het nog lekkerder maken? Dan kun je er ook nog voor kiezen om stukjes chocolade door het beslag te doen… just saying. 

Voor alle cakeliefhebbers: ik hou er ook van en ik kan je dan ook de heugelijke mededeling doen dat er nog meer cakerecepten te vinden zijn hier op Pukster.nl. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cake met stoofperen, blueberry cake, kokos-limoencake of een appelcake recept om je vingers bij af te likken… En zo is er nog meer. Enjoy!

Dit heb je nodig:

200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren (op kamertemperatuur)
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
9 Oreo’s
9 aardbeien

Zo maak je deze cake met aardbeien en Oreo’s:

1. Verwarm de oven voor op 160 graden

2. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.

3. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

4. Doe de boter, suiker en het zout in een beslagkom en mix tot een schuimig geheel.

5. Voeg dan een ei toe en meng door het beslag. Herhaal dit tot alle eieren zijn toegevoegd.

6. Mix dan op de hoogste stand nog een paar minuten goed door.

7. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng met een spatel door het beslag.

8. Verdeel de Oreo’s gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en zet op elke Oreo een aardbei.

9. Doe het beslag nu in een spuitzak en verdeel voorzichtig en gelijkmatig in de vorm, waarbij je beslag rond de Oreo’s met aardbeien spuit.

10. Bak de cake met aardbeien en Oreo’s in de oven gedurende zo’n 45 minuten en prik dan met een satéprikker voorzichtig in de cake. Is de satéprikker schoon dan is de cake klaar. Zo niet, dan heeft hij nog iets langer baktijd nodig.

11. Haal de cake uit de oven en laat een paar minuten met rust. Haal dan de cake uit de vorm om verder af te laten koelen op een rooster.

Terwijl de cake afkoelt zou ik vast een grote pot thee maken, bordjes en vorkjes pakken. Als de cake dan nèt is afgekoeld kun je gelijk genieten want dan is hij het allerlekkerst. Met nog zo’n licht crunchy bovenkantje. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord