Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Help, ik val niet af! | Vivian Reijs foto

Help, ik val niet af! | Vivian Reijs

Het leed dat op gewicht komen, zijn en blijven heet… de meeste mensen kennen de dagelijkse struggle. Vivian Reijs heeft een methode ontwikkeld waarmee je het patroon kunt doorbreken en op een plezierige manier op een goed gewicht kunt komen. Ik kreeg het boek Help, ik val niet af! toegestuurd voor een review. Lees je mee? 

Help, ik val niet af! Hoeveel vrouwen roepen dit niet? Hormoonexpert Vivian Reijs komt je met dit boek te hulp. Met de VIV-methode gaat afvallen je wél lukken. Ontdek hoe hormonen ervoor kunnen zorgen dat je niet afvalt, en krijg weer grip op je gewicht. Want als je gezond en een balans bent, dan gaat afvallen vanzelf. Met veel informatie, de stap-voor-stap VIV-methode en recepten voor ontbijt, lunch en diner. (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van Help, ik val niet af!

help, ik val niet af! vivian reijs omslagDit nieuwe boek van Vivian bevat 224 pagina’s waarin Vivian je uitlegt wat voor invloed hormonen hebben op je gewicht en wat je kunt doen om deze invloed voor je te laten werken. Voorin het boek vind je eerst een voorwoord, gevolgd door een inhoudsopgave. Het boek is verdeeld in vier delen. Deel één, Over jouw gewicht, bevat twee hoofdstukken: Wat bepaalt jouw gewicht? En waarom val je niet af? en Wat heeft mijn gewicht met hormonen te maken?. Deel twee gaat in de hoofdstukken drie tot en met twaalf in op de oorzaken van overgewicht. In deel drie ligt Vivian de VIV-methode toe en in deel vier vindt je recepten voor ontbijt, lunch en diner waarmee je gelijk de VIV-methode in de praktijk kunt brengen. Tot slot vind je achterin het boek nog een bronnenlijst, handig register en een dankwoord.

Als je naar de website van Vivian Reijs gaat, Vivionline.nl, vind je een gratis minicursus ‘Fix jouw hormoonbalans’.

Wat ik vind van het boek

De uitleg over de invloed van hormonen op je eetgedrag en gewicht is echt interessant. Op een eenvoudige manier legt Vivian uit welke hormoon-kenmerken horen bij bepaalde issues als het gaat om voeding en gewicht. Dat er geen ultiem dieet bestaat dat voor iedereen werkt, is duidelijk en dat lees je terug. Daarnaast komt er een, voor ons, oude bekende terug: koolhydraten en eiwitten scheiden in je voeding. Jaren geleden kwam dit terug in de Montignac-methode waarmee de man destijds ruim 20 kilo afviel (zonder afzien). Als je dit combineert met het vermijden van suikers (ook een oude bekende) en intermittent fasting, krijg je een aardig beeld van wat de VIV-methode voor ogen heeft. Als je het precies wil weten: lees Help, ik val niet af!

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

One Comment

Geef een reactie