Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Masterclass Slowcooker Bas Robben foto

Masterclass Slowcooker | Bas Robben

Ik kreeg het nieuwe boek ‘Masterclass Slowcooker’ toegestuurd om te reviewen en daar word ik oprecht blij van. Nieuwe kookinspiratie voor mij en mijn Crock-Pot! Ik heb al jaren een slowcooker en je vindt dan ook de nodige slowcooker-recepten hier op Pukster.nl. Maar nu volgt een review van dit fijne boek. Lees je mee?

In Masterclass Spiesjes laat Bas Robben met 50 recepten zien hoe je eenvoudig de meest veelzijdige gerechten met je slowcooker kunt maken. Geniet van klassiekers zoals Boeuf Bourguignon en rendang of een simpele gestoofde kip met specerijen en bloedsinaasappel. Geurende vleesgerechten en geweldige groenten worden zacht, mals en vol van smaak. Na slechts een paar voorbereidingen doet de slowcooker het werk voor je. Van soep tot stoof en van groente tot dessert. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Masterclass Slowcooker

Masterclass Slowcooker omslagHet boek telt 157 pagina’s, gevuld met 50 recepten voor de slowcooker. Het ene recept nog lekkerder dan het andere. Na een inhoudsopgave, een voorwoord en een stukje uitleg, volgen de hoofdstukken Ontbijt, Soepen, Klassiekers, Simpele stoof, Geweldige groente, Vlees & wild en Desserts. Achterin het boek vind je nog een dankwoord, een receptenindex en een handig register.

Over Bas Robben:

Culinair alleskunner Bas Robben hoort tot de nieuwe generatie culinaire journalisten. Hij schreef voor delicious., heeft recepten ontwikkeld voor Marley Spoon en ontwikkelt recepten voor een ouderenzorgcentrum. Eerder verschenen van zijn hand de kookboeken Zuur, Vet, Hotpot en Sous-vide.

Fan van de Masterclass-boeken? Ik mocht al twee keer eerder een boek uit deze serie reviewen: Masterclass BBQ en Masterclass Spiesjes.

Mijn favorieten

Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Masterclass Slowcooker weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10:

1. Smoky shakshuka met basilicumcrème
2. Kippensoep met venkel en citroen
3. Choucroute garnie met aardappels en mosterd
4. Thaise kippenstoof
5. Hachee met sojasaus
6. Spicy & smoky paddo’s
7. Zachtgestoofde wortels met specerijenboter
8. Thaise gevulde varkensschouder
9. Negroniperen met hazelnoten en mascarponeroom
10. Kaneelappeltjes met cognac

Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken,  kijk dan vooral even bij de andere reviews >>

Nog geen slowcooker? Dit is een hele fijne:

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie