Ik kreeg het nieuwe boek ‘Masterclass Slowcooker’ toegestuurd om te reviewen en daar word ik oprecht blij van. Nieuwe kookinspiratie voor mij en mijn Crock-Pot! Ik heb al jaren een slowcooker en je vindt dan ook de nodige slowcooker-recepten hier op Pukster.nl. Maar nu volgt een review van dit fijne boek. Lees je mee?
In Masterclass Spiesjes laat Bas Robben met 50 recepten zien hoe je eenvoudig de meest veelzijdige gerechten met je slowcooker kunt maken. Geniet van klassiekers zoals Boeuf Bourguignon en rendang of een simpele gestoofde kip met specerijen en bloedsinaasappel. Geurende vleesgerechten en geweldige groenten worden zacht, mals en vol van smaak. Na slechts een paar voorbereidingen doet de slowcooker het werk voor je. Van soep tot stoof en van groente tot dessert. (Bron: omslag)
Dit kun je verwachten van Masterclass Slowcooker
Het boek telt 157 pagina’s, gevuld met 50 recepten voor de slowcooker. Het ene recept nog lekkerder dan het andere. Na een inhoudsopgave, een voorwoord en een stukje uitleg, volgen de hoofdstukken Ontbijt, Soepen, Klassiekers, Simpele stoof, Geweldige groente, Vlees & wild en Desserts. Achterin het boek vind je nog een dankwoord, een receptenindex en een handig register.
Over Bas Robben:
Culinair alleskunner Bas Robben hoort tot de nieuwe generatie culinaire journalisten. Hij schreef voor delicious., heeft recepten ontwikkeld voor Marley Spoon en ontwikkelt recepten voor een ouderenzorgcentrum. Eerder verschenen van zijn hand de kookboeken Zuur, Vet, Hotpot en Sous-vide.
Fan van de Masterclass-boeken? Ik mocht al twee keer eerder een boek uit deze serie reviewen: Masterclass BBQ en Masterclass Spiesjes.
Mijn favorieten
Zoals gebruikelijk maakte ik ook tijdens het doorbladeren van Masterclass Slowcooker weer een shortlist met de lekkerste recepten. Dit is mijn top 10:
1. Smoky shakshuka met basilicumcrème
2. Kippensoep met venkel en citroen
3. Choucroute garnie met aardappels en mosterd
4. Thaise kippenstoof
5. Hachee met sojasaus
6. Spicy & smoky paddo’s
7. Zachtgestoofde wortels met specerijenboter
8. Thaise gevulde varkensschouder
9. Negroniperen met hazelnoten en mascarponeroom
10. Kaneelappeltjes met cognac
Uiteraard ben ik nu heel nieuwsgierig of je dit nieuwe boek aan je collectie gaat toevoegen. Laat je het weten? Mocht je nog meer kook- en bakboeken-inspiratie kunnen gebruiken, kijk dan vooral even bij de andere reviews >>
Nog geen slowcooker? Dit is een hele fijne: