Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Mosselen uit het atelier van Léon

Mosselen uit het atelier van Léon

Vorige week plofte ‘Mosselen uit het atelier van Léon’ in de brievenbus. Een boekje vol met mosselrecepten, waarvan je als mosselliefhebber het water in de mond loopt. Ik maakte een van de recepten: mosselen met bier tot grote tevredenheid van de man. 

Hoewel er weinig dingen zijn die ik echt niet lust, hebben we met mosselen toch echt bingo. Ik heb het echt vaak genoeg geprobeerd maar ik krijg er gewoon de rillingen van. Maar dat neemt niet weg dat ik ze heel af en toe wel voor de man maak, aangezien hij ze heerlijk vindt. Lust jij mosselen?

Over Mosselen uit het atelier van Léon

mosselen uit het atelier van léonHet boek is opgedeeld in vier hoofdstukken: Uit de pan, Uit de koekenpan, Gegratineerde mosselen en papillotten, en Bonus. In dat laatste hoofdstuk vind je recepten voor verschillende mayonaises, sausen, frites en wafels. Het boek telt in totaal 71 pagina’s vol met uiteenlopende mossel recepten, stuk voor stuk voorzien van een foto.

Dit boek is geïnspireerd door de passie van Léon van Lancker. Hij onthulde zijn friterie in 1893 in het hart van Brussel. Léon de Bruxelles werd de onbetwiste referentie voor iedereen die houdt van dit eenvoudige maar overheerlijke traditionele recept: mosselen met friet. (Bron: Mosselen uit het atelier van Léon)

Mosselen met bier

Ik maakte dit recept, Mosselen met bier (pagina 22), en deel het met je zodat je een idee hebt van wat je kunt verwachten. Voordat je begint; wel even goed de mosselen spoelen en controleren. Mosselen die boven drijven of open zijn weggooien.

Je hebt nodig: 3 kilo verse mosselen, 2 sjalotjes (gesnipperd), 200 gram bleekselderij (dun gesneden), 460 gram crème fraîche, 600 ml blond bier, peper en zout.

Stort de mosselen in een grote braadpan, voeg de sjalot, bleekselderij en 300 gram crème fraîche toe. Schenk het bier erover en strooi er naar smaak zout en peper op. Zet de pan afgedekt 15 minuten op laag vuur. Schud de mosselen halverwege de bereidingstijd om. Ze zijn klaar als ze allemaal open zijn. Voeg de rest van de crème fraîche toe en schud de mosselen nog eens om. Serveer de mosselen met friet.

Titel: Mosselen uit het atelier van Léon
Uitgever: Good Cook
Prijs: € 8,95

Koop bij bol.com

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie