Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Friday Favorites #48: dingen die het leven leuker maken
Friday Favorites 48 foto

Friday Favorites #48: dingen die het leven leuker maken

Regelmatig kom ik leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen. Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten.Vandaag is het weer tijd voor friday favorites.  Ik deel mijn favoriete goodies, sites en ander leuks van de afgelopen periode met je. Misschien word jij er wel net zo blij van als ik. Kijk je mee?

Deze keer staat de Friday Favorites al een beetje in het teken van de herfst. Niet omdat deze zomer soms verdacht veel herfstige momenten laat zien, maar omdat het einde van de zomer alweer nadert. Ik kan daar ook wel weer van genieten als ik eerlijk ben. Gezellig binnen weer kaarsjes aan, met een dekentje op de bank kruipen om lekker te lezen of een serietje te kijken. Niks mis mee. Nou goed, kijk eerst maar eens mee naar mijn favorieten. Die herfst komt vroeg of laat vanzelf.

Friday Favorites #48: dingen die het leven leuker maken

Zeg je herfst, dan zeg je pompoenen…
Ik hou ervan om hier een dan het seizoen een plekje te geven met de accessoires in huis. Deze glazen pompoenen vind ik heel tof. Niet goedkoop, maar je kunt ze ieder jaar weer tevoorschijn halen natuurlijk.

Herfst in huis
Ok, je kunt natuurlijk onwijs je best gaan doen om een volledige tak met gekleurde herfstbladeren te drogen maar het is maar de vraag of dat lukt. In de gang heb ik een grote glazen fles staan waar ik in het najaar graag een paar kunsttakken in zet. Rotan mand ernaast met een plaid erin, een (keramieken) pompoen en wat dennenappels en tadaaaa… instant herfstsfeertje wel hoor.

Warme handen graag
Ik begin in september met een nieuwe baan. Nog steeds in mijn woonplaats dus als het goed weer is, stap ik lekker op de fiets. Als de dagen kouder worden, en dat begint met de ochtenden, zijn handschoenen geen overbodige luxe. Komende winter wil ik wanten proberen. Niet mooi maar wel functioneel want als het goed is, blijven je handen daar warmer in dan in handschoenen met vingers.

Rituelen
Rituals is sowieso een van mijn favoriete merken, maar Ritual of Mehr (voorheen Budha) past perfect bij de herfst. Je doet me dan ook een groot plezier met geurstokjes of een geurkaars uit deze lijn. Love it!

Backpack
Hoewel ik meer van de ‘gewone’ (leren) tassen ben, kom ik soms gewoon handen tekort of is de tas serieus zwaar doordat er een laptop (en meer) in moet. Dus overweeg ik een rugtas te proberen voor het werk. Deze lijkt me wel wat, omdat je je ‘m door de hengsels ook gewoon als tas kunt vasthouden. Iemand ervaring met deze?

Toetjuh!

trifle met frambozencake en limoncello foto

Omdat de vrijdag heel geschikt is voor extra lekkere toetjes, deel ik tot slot ook nog een superlekker recept met je voor een trifle met frambozencake, vanilleroom en limoncello. Comfort food in optima forma! Dus hup, snel even boodschappen doen en vanavond heb jij zo’n goddelijk glaasje voor je neus. Fijn weekend!

Dit artikel bevat afilliate links. Dat betekent dat ik een inimini vergoeding ontvang als jij een aanschaf doet via zo’n link. Dat kost jou niets extra. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie