Een parelcouscoussalade fietst er hier altijd wel in. Ik maak regelmatig parelcouscous met halloumi, mango en komkommer (ook zonder haloummi trouwens) maar laatst bedacht ik een andere variant: parelcouscoussalade met bietjes, kip, granaatappel en ander lekkers. Hieronder deel ik het recept met je voor deze smakelijke maaltijdsalade. Perfect voor drukke dagen waarop er in etappes gegeten wordt of op warme dagen!
Wil je liever een vega versie? Dan laat je de kipfilet weg of gebruik vegetarische kipstukjes.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
400 gram parelcouscous
400 gram rode bietjes, in blokjes/reepjes
100 gram granaatappelpitjes
400 gram kipfilet, in reepjes
halve komkommer in blokjes
halve rode ui in dunne ringen
100 gram feta met kruiden
klein handje rozijnen
1 eetlepel balsamico
olijfolie
1 theelepel granaatappelmelasse
handje rucola
peper en zout
Zo maak je deze parelcouscoussalade met bietjes:
1. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
2. Bestrooi de kipreepjes met peper en zout naar smaak en bak ze daarna in wat olijfolie goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
2. Meng in een kommetje een eetlepel olijfolie, de balsamico en granaatappelmelasse door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout.
3. Meng alle andere ingrediënten door elkaar in een ruime schaal, voeg de dressing toe en schep het geheel nog even om.
En, ga jij deze parelcouscoussalade met bietjes een keer maken? Laat je dan weten wat je ervan vindt? Vind ik leuk!