Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Kookinspiratie: 6x verrassende zuurkool recepten
6x zuurkool recepten

Kookinspiratie: 6x verrassende zuurkool recepten

Woensdag kookinspiratie-dag! En vandaag is de beurt aan zuurkool. Want hoewel ik niet echt heel warm word van zuurkoolstamppot, vind ik zuurkool wel lekker als het op andere manieren wordt gebruikt. Kortom, vandaag zes verrassende zuurkool recepten op een rijtje. 

Zuurkool is fijn gesneden witte kool, die met behulp van diverse melkzuurbacteriën is geconserveerd (lees gefermenteerd). Zuurkool smaakt hierdoor zuur en dat verklaart gelijk de naam. Vroeger kocht mijn vader het nog wel ‘uit het vat’ maar tegenwoordig is dat nog weinig te vinden. De voorverpakte zakjes zuurkool doen het ook prima, dus ach. Wist je trouwens dat het een positieve invloed heeft op je immuunsysteem? Dat komt door het hoge vitamine C-gehalte; 100 gram zuurkool bevat maar liefst 25 mg vitamine C.

6x Zuurkool recepten

1. Heel eerlijk? Ik zou  niet snel bedenken om zuurkoolsoep te maken maar dit recept voor pikante zuurkoolsoep met gefrituurd broodkruim van Boodschappen.nl ziet er wel goed uit toch?

2. We kennen allemaal wel de hotdog met zuurkool maar deze variant van de BBQ ziet er echt veel lekkerder uit. Een broodje braadworst met zuurkool volgens recept van Uit Pauline’s Keuken.

3. Gebakken zuurkool eten we regelmatig hier thuis. Het klinkt misschien gek maar het is echt heerlijk. Ik maak er meestal ook nog een grote schaal appelmoes bij.

4. Zuurkool met appel en/of ananas is een prima combinatie maar ik kan me voorstellen dat deze zuurkool met stoofpeertjes volgens recept van Albert Heijn ook een topper is. En die stoofpeertjes kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen of lekker zelf maken.

5. Een tosti met salami, zuurkool en feta. Dat is volgens mij toch echt een heel prima afwisseling met de ‘gewone’ tosti ham/kaas. Snel maar eens proberen dit recept van Boodschappen.nl.

6. Deze gepofte zoete aardappels met zuurkool worden in de oven gemaakt maar kunnen ook heel goed tijdens de (winter)BBQ. Het recept is van Leukerecepten.nl.

Wat mij betreft een lekker lijstje zuurkool recepten. Welk recept ga jij zeker binnenkort uitproberen?

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie