Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Friday Favorites #46: dingen die het leven leuker maken
Friday Favorites #46

Friday Favorites #46: dingen die het leven leuker maken

Regelmatig kom ik leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen. Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten.Vandaag is het weer tijd voor friday favorites.  Ik deel mijn favoriete goodies, sites en ander leuks van de afgelopen periode met je. Misschien word jij er wel net zo blij van als ik. Kijk je mee?

Ik heb altijd wat gemengde gevoelens bij de herfst. De zomer is voorbij en daarmee ook de dagen met lekkere temperaturen en van lekker veel buiten zijn. In de tuin werken, lezen, eten… We zijn weer veel binnen en dat is dan ook wel weer gezellig. De tijd van kaarsjes, dekentjes en het binnen knus en gezellig maken. Kortom, tijd om wat herfstsfeer aan te brengen in huis!

Friday Favorites #46: dingen die het leven leuker maken

All you can read #46 5x

1. Je kunt het altijd wel aan HEMA overlaten om met toffe seizoensproducten op de proppen te komen. Zoals kaarsen, dekentjes en andere woonaccessoires. Ik spotte dit herfst-glas. Leuk toch?!

2. Pompoenen zorgen voor een instant herfstgevoel. Behalve echte in de tuin, gebruik ik binnen verschillende keramieken pompoenen. Ik heb er in de loop der jaren een aantal verzameld. Xenos heeft nu deze pompoenen in oranje en in groen.

3. Ik kocht eerder al deze vogel, die een plekje kreeg tussen de herfst- en winterdecoratie op het bankje in de gang. Maar ja, toen liet de man hem tijdens het stofzuigen sneuvelen… Tijd voor een nieuwe! Hij is er ook in andere kleuren trouwens.

4. Dat ik als grapje tegen het buurmeisje zei dat ik ook haar laarzen wilde en wat blijkt; ze zijn er gewoon ook in mijn maat! Gouden cowboylaarsjes, ik bedoel…

5. Uiteraard mag een fijn feelgood boek in dit lijstje ook niet ontbreken. Dit boek, dat pas eind oktober verschijnt, wil ik zeker lezen om tegen die tijd vast een beetje in de kerststemming te komen. Misschien koop ik het, misschien krijg ik het of misschien leen ik het bij de bieb waar ik werk. Zin in nog meer leesinspiratie? Check dan wat ik allemaal gelezen heb >> 

Favoriete sites

pexels-chevanon-photography-317156

Je kent het vast wel, dat je een aantal favoriete apps hebt, instagrammers die je graag volgt en websites die je regelmatig bezoekt en/of waarvan je graag de nieuwsbrief ontvangt. Nieuwsgierig naar mijn favorieten van dit moment? Here we go!

1. Wehkamp.nl | Zodra de herfst begint is het ook tijd om voor kleine broer nieuwe kleding te shoppen. Iets met en groeispurt tijdens de zomer… Bestellen bij Wehkamp vind ik ideaal. Samen op de bank kleding uitzoeken, het wordt thuisbezorgd, hij kan op zijn gemak passen en wat niet bevalt of past gaat weer retour.
2. VanDelftchocolates.nl | Zeg je herfst, dan zeg je pepernoten. Of eigenlijk kruidnoten. Hoewel ik het liefst af en toe een bezoekje aan een van de winkels breng, is online bestellen een prima alternatief.
3. BijDrewes.nl | Ik drink het hele jaar door de hele dag thee. Op kantoor zakjesthee maar thuis hebben we allerlei smaken losse thee. Vooral groene thee. Die theetjes haal of bestel ik vrijwel altijd bij Bij Drewes, de koffie- en theespeciaalzaak hier in de stad.

Toetjuh!

speculaas crumble met amandelspijs en appel foto

Omdat de vrijdag heel geschikt is voor extra lekkere toetjes, deel ik tot slot ook nog een van mijn favorieten met je: speculaas crumble met amandelspijs en appel. Comfort food in optima forma! Dus hup, snel even boodschappen doen en vanavond heb jij zo’n goddelijk herfsterig toetje voor je neus. Fijn weekend!

 

Dit artikel bevat afilliate links. Dat betekent dat ik een inimini vergoeding ontvang als jij een aanschaf doet via zo’n link. Dat kost jou niets extra. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie