Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Blog header all you can read 3

All you can read #3: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Soms gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door maar vaker lees ik ze helemaal. En nu zijn er sinds kort ook nog e-books bijgekomen die ik op mijn tablet lees. Kijk je mee naar mijn lijstje in deze All you can read #3?

All you can read #3

Alles is zoals het zou  moeten zijn | Daphne Deckers

Ik houd van de schrijfstijl van Daphne Deckers. De boeken die ze schreef over moeder worden/zijn las ik tijdens mijn eerste zwangerschap en zijn nog steeds een aanrader. Dit boek is dan wel een roman maar ook hier komt die zo herkenbare en heerlijke humor van Daphne aan bod.

Als Iris na de geboorte van haar zoontje in de steek wordt gelaten door haar jeugdliefde, moet zij als alleenstaande moeder op zoek naar nieuw geluk in de competitieve televisiewereld. Samen met haar twee beste vriendinnen (en een ongrijpbare hondenuitlater) vindt Iris langzaam haar evenwicht terug. Maar niet voordat ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond – waarbij ze en passant ook nog een lang begraven familiegeheim ontrafelt.

Mijn beeld van jou | Susan van Eyck

Hoewel het begin van het boek doet vermoeden dat het om het zoveelste ‘ik verbreek mijn relatie want ik houd van iemand anders’-verhaal gaat neemt het boek een serieuze wending. Vanaf dat punt wilde ik het boek dan ook in een keer uitlezen. Een verrassend mooi boek voor op je vakantie-lijstje.

Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Waarom mama drinkt | Gill Sims

Dit boek doet een beetje denken aan Bridget Jones maar dan over ‘het leven van een moeder’. Ellen doet haar stinkende best een georganiseerd leven te leven maar het wil niet zo lukken. Op een of andere manier loopt alles steeds weer compleet anders dan ze zo graag zou willen, gevolgd door weer een hartgrondig “Fuck My Life”. Als uitlaatklep voor al haar frustraties ontwerpt ze een app: Why mummy drinks. Er is trouwens ook een vervolg: Waarom mama vloekt.

Het is mama’s 39ste verjaardag. Ze staat aan het randje van een toekomst vol mensen die haar vragen of ze mee wil naar yogales voor gevorderden, of brave leesclubjes waar iedereen na één glas pinot grigio al aangeschoten beweert te zijn en dingen zegt als: “O gekkie toch, neem jij nog een glas?’. Maar mama wil niet stilletjes wegglijden in dat doodse bestaan van vrouwen met praktische kortpittige kapsels die ‘voor hun kids leven’ en op het schoolplein elkaar de loef afsteken met de buitenschoolse activiteiten en prestaties van hun kroost, en opscheppen over het laatste vakantieoord waar ze zijn geweest. In plaats daarvan sleept een flinke bel wijn haar erdoorheen en mompelt ze voortdurend: “Wat een kutleven.’ Totdat ze zich dat ene geniale idee van haar herinnert…

Van Chanel naar flanel | Marijke Vos

Ik kwam dit e-boek tegen in de VakantieBieb. Wist je dat de VakantieBieb-app toegankelijk is voor iedereen? Of je nu wel of niet lid bent van de bibliotheek; je hebt toegang tot ruim 50 e-books voor jong en oud. Handig voor de vakantie, scheelt weer boeken sjouwen. Anyway, Van Chanel naar flanel is een heerlijk boek voor een luie middag op het strand of aan het zwembad. Of gewoon lekker in de tuin natuurlijk.

‘Van Chanel naar flanel’ is de heerlijke nieuwe feelgoodroman van Marijke Vos, auteur van ‘Ik kom je halen!’, over een jonge vrouw die haar rijke verloofde voor het altaar in de steek laat en halsoverkop naar Canada vlucht. Voor de lezers van Sophie Kinsella en Jill Mansell. Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket. Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders… Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan? 

Verliefd in Griekenland | Wilma Hollander

Toen Van Chanel naar flanel uit was bladerde ik nog wat verder in de VakantieBieb en begon aan Verliefd in Griekenland van Wilma Hollander. Ook weer lekker luchtig leesmateriaal, dit keer in de vorm van een romantische dubbelroman die zich afspeelt in Griekenland. Perfect dus als je net terug bent van een vakantie in Griekenland of als je er binnenkort naar toe gaat.

HARTELOOS:
In zonnig Griekenland wordt Vivian verliefd op een man die door een traumatische gebeurtenis in zijn verleden voor het leven is getekend. Haar liefde geeft hem hoop op een nieuwe toekomst…

VERSCHEURD VERLANGEN:
Na haar scheiding woont Andrea al jaren alleen in een eenvoudig Grieks bergdorpje. Als ze voor een familieaangelegenheid een paar dagen naar Nederland gaat, ontmoet ze in het vliegtuig een wereldberoemde bestseller-auteur die haar hart sneller laat kloppen.

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen? 

 

(Dit artikel bevat affiliate links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord