Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

À la minute Mari Maris fotoz

À la minute | Mari Maris

Wil je graag minder vlees eten of misschien wel helemaal stoppen met vlees? Dan zijn de recepten in dit nieuwe boek van Mari Maris een mooi uitgangspunt. Wil je wel graag vlees eten? Ook dan kun je prima uit de voeten met À la minute door eenvoudig hier een daar een stukje vlees toe te voegen. Wat je van het boek kunt verwachten, vertel ik je in deze review. Lees je mee?

Als een mens moet eten, dan wel graag zo smakelijk mogelijk. En liefst iets waar je wat aan hebt. Al zijn er van die dagen dat je gewoon geen zin hebt om te koken, – of geen tijd, of allebei – maar toch trek hebt in iets lekkers. Voor die dagen is dit boek, hoewel je er makkelijk alle dagen snel en goed uit kun  koken. Alle recepten zijn heel erg à la Mari, dat wil zeggen: met verrassende smaken maar zonder dier, het overgrote deel is zelfs geheel plantaardig óf er staat een vegen-variatie bij. Dus, à la minute aan tafel! (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van À la minute

À al minute Mari Maris omslagOm te beginnen heeft het boek van Mari een mooi omslag met een vleugje nostalgie en telt het boek 223 pagina’s. De recepten zijn voorzien van mooie foto’s, waardoor je precies weet wat je kunt verwachten. Na een inhoudsopgave, een receptenlijst, een voorwoord en een gebruiksaanwijzing vind je de receptenAchterin vind je nog wat basisrecepten een dankwoord en een handig register.

Over Mari Maris

Mari Maris wordt ook wel de Nederlandse Ottolenghi genoemd, maar dan zonder de lange ingrediëntenlijsten. Ze is groenteboerin, kookboekenauteur en werkte haar leven lang als chef, onder meer in haar eigen groenterestaurant in Frankrijk. De pers (o.a. Het Parool, NRC en Vrij Nederland noemde Mari’s eerder verschenen Groentebijbel onmisbaar en kroonde haar Saladebijbel, Mari plukt de dag en Maison Mari tot Groente-koningin van Nederland (ELLE Eten, Volkskrant en Telegraaf).

À la minute Mari Maris banner

Mijn favorieten

Ik noteer tijdens het doorbladeren van een nieuw kookboek, meestal gelijk 10 recepten waar ik mee aan de slag wil en/of er ronduit heerlijk uit vind zien. Ook dit keer heb ik weer een mooi lijstje gemaakt:
1. Spinazie-carbonara
2. Smeuïge én krokante spinazie (of andijvie)
3. Loempia-diner
4. Aardappel-venkel-tomatenschoteltje
5. Smeuïge pasta met bleekselderij en bosui
6. macaroni en tomaat
7. Citroenige koolsalade met krieltjes
8. Pastinaakkoek 0f -tortilla, zoiets
9. Uien-sjalottentaart
10. Linzen, wortel en kruidige yoghurt

En, lijkt het je wat? Misschien is er nog plek op je verlanglijstje voor de komende feestdagen? En anders kun je het boek altijd nog zelf kopen 😉

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord