Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Holiday food #2: makkelijke camping recepten
camping recepten foto

Holiday food #2: makkelijke camping recepten

Mensen die mij kennen, weten dat kamperen en Sabine geen match zijn. Ik heb het een jaar een kans gegeven hoor. Caravan gekocht, drie campings gezien, me geërgerd aan de hoeveelheid ‘gedoe’ die bij kamperen komt kijken en vooral aan dat langzame gangetje op de snelweg richting bestemming. Stom! Duidelijk wel hè zo… Neemt niet weg dat camping recepten wel top zijn. Die zijn namelijk niet alleen handig op de camping maar ook als je in een huisje verblijft. Easy does it! 

Dus deel ik vandaag een lijstje vakantie maaltijden met je die ik vast bij elkaar zocht voor de komende vakantie. Maaltijden die niet teveel ingrediënten, tijd of warmtebronnen vragen. Maar wel lekker en voedzaam want ook op vakantie wil ik graag goed eten. Ook als evenwicht voor het extra snaaien dat je toch doet op vakantie. Een ijsje hier, een extra zak chips daar nou ja, je weet wel hoe dat gaat.

Heb je in de serie ‘Holiday Food’ ook al de snacks voor onderweg gezien? En kijk zeker ook even naar het blog met Pukster-recepten in de categorie ‘camping food‘. 

6x makkelijke en voedzame camping recepten:

1. Deze Oosterse maaltijdsoep is net even anders dan de standaard groenten- of tomatensoep en is door de voorgesneden groenten en kant-en-klare gehaktballetjes toch zo klaar. Ideaal camping recept dus.

2. Als het warm is kun je mij in principe elke dag een maaltijdsalade voorschotelen. Heerlijk. Dit recept voor een maaltijdsalade met warmgerookte zalm en honing-mosterd dressing gaat dan ook zeker mee op vakantie.

3. Deze kabeljauw in tomatensaus ziet er ook uit als een snel, makkelijk en voedzaam recept. Beetje pasta of een goed brood erbij en klaar ben je.

4. Dit Mexicaanse eenpansgerecht met rijst ziet er ook heerlijk uit. Misschien nog een frisse komkommersalade erbij, als je daar zin in hebt…

5. Pasta is een dankbaar ingrediënt tijdens vakanties. Iedereen lust het (meestal) en je kan er eindeloos mee variëren. Met deze één-pans pasta hoef je, heel handig, maar  één pan af te wassen na afloop.

6. Een klassieker die het altijd goed doet, ook op vakantie: Salade Nicoise. Smakelijk, voedzaam en super lekker.

Behalve deze zes recepten denk ik dat de goed gevulde aardappelsalade, volkoren wraps met vegavulling en pastasalade ook kanshebbers zijn. En verder vooral veel rauwkost/salade/vlees/vis combinaties. Heb een fijne vakantie! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

10 Comments

Geef een antwoord