Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

de helende kracht van thee foto

De helende kracht van thee | Ann Vansteenkiste

Ik drink eigenlijk elke dag de hele dag door thee en ben als ik eerlijk ben een beetje een theesnob. Zakjesthee maak je me niet blij mee, losse thee wel. En dan heb ik ook nog een voorkeur voor groene (en witte) thee. Soms rooibos maar zwarte thee ben ik niet zo van. Maar er is nog een hele thee-wereld waar ik me niet in heb verdiept. Die wereld komt aan bod in het nieuwe boek van Ann Vansteenkiste: De helende kracht van thee

Thee zetten en drinken veroorzaakt een soort blijdschap. Het is een dagelijks ritueel dat zorgt voor een ontspannend moment. Met hun helende werking bieden kruiden en bloemen een ideale ondersteuning bij heel wat ziektes een aandoeningen. De lijst is eindeloos lang: van vlozaad als eetlustremmer of weegbree tegen hooikoorts tot goudsbloem om de immuniteit te verbeteren. De helende kracht van thee is een bijzonder rijk boek, vol praktische tips. Naast recepten voor het lichaam, biedt het ook stof voor de geest. Het doet nadenken over de manier waarop we omgaan met ons lichaam, hoe we het voeden, en hoe we ons welbevinden kunnen versterken.  (Bron: omslag)

Wat je kunt verwachten van De helende kracht van thee

De helende kracht van thee telt 224 pagina’s en bevat na een voorwoord en inhoudsopgave de hoofdstukken Je voeding is je medicijn, De voedings- en thee-industrie, De plant als mensenvriend, Theezetten voor mummies, Het belang van water, Zoeten of niet zoeten, Icetea, kefir en kombucha, Helende hete thee, Met volle aandacht theedrinken, Teafoodpairing, De helende kracht van echte thee, De helende kracht van kruideninfusies en De helende kracht van baden & verzorging met thee en kruiden. Daarna vind je nog een lexicon met kruidennamen, referenties, bronnen en een dankwoord.

Een prachtig boek voor theeliefhebbers die geïnteresseerd zijn in herkomst, samenstelling en (uiteraard) de helende kracht van thee. Voor mensen die meer willen weten over thee in het algemeen: hoe zet je perfecte kop thee? Hoe heet moet het water zijn? Enzovoort…

Over Ann Vansteenkiste

Ann Vansteenkiste is bekend als theesommelier en ze geeft in de Benelux regelmatig workshops, cursussen theeceremonie en lezingen. Ze is kind aan huis bij topchefs, zoals Sergio Herman, om hen te adviseren bij de samenstelling van hun theekaart. Eerder schreef ze al De stille kracht van thee en Zelfgeplukt.

En, ga jij De helende kracht van thee in huis halen? Of geef je ‘m cadeau aan een theeliefhebber? Mijn broer bijvoorbeeld. Hij reisde 20 dagen door China en thee bleek de rode draad te worden tijdens die reis. Hier vind je zijn thee-reisverslag >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie