Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Mijn recepten, van appeltaart tot saotosoep | London Loy
header Mijn recepten London Loy

Mijn recepten, van appeltaart tot saotosoep | London Loy

Mijn recepten van London Loy is wat je noemt een ‘no nonsense’ kookboek waarin hij zijn favorieten heeft verzameld. Hoewel ik eigenlijk zelden Surinaamse recepten kook, ga ik daar nu toch mee aan de slag. Net weer even wat anders dan we gewend zijn hier thuis. 

Mijn recepten van chef-kok London Loy (1974) zindert van de liefde voor koken en eten. Met oog voor traditie en trots al hoofdingrediënt creëert London recepten waarbij Surinaamse en Caribische smaken en ingrediënten de boventoon voeren. Maar dan wel op zijn manier. Denk aan bakkeljauwbrandade, de saotosoep van zijn moeder en wentelteefjes met bakbanaan. Recepten met een ziel, om met zoveel mogelijk mensen te delen. (Bron: omslag)

Dit kun je verwachten van Mijn recepten:

Het boek telt 207 pagina’s vol met Surinaamse en Caribische recepten. Na een uitgebreide inhoudsopgave en een voorwoord zijn de recepten onderverdeeld in de hoofdstukken Basisrecepten, Smaakmakers, Vegetarisch, Vlees, Vis, Zoet en Drankjes.  Achterin vind je nog een handig register en een dankwoord. Tussendoor vind je de nodige foto’s en tekst van London die inzicht geven in zijn leven.

Banner Pukster blog London Loy

Over London Loy

Na een carrière in de keuken bij La Rive in het Amstel Hotel, waar het klappen van de zweep leerden kennen van Robert Kranenborg, gooide London het over een andere boeg en zette hij samen met onder andere Miljuschka Witzenhausen streetfood op de kaart bij 24Kitchen’s Food Truck Challenge. Tegenwoordig is London onder meer te zien bij Koffietijd en is hij personal chef van kickboks-legende Rico Verhoeven. (Bron: omslag)

Mijn favorieten

Zoals eigenlijk altijd het geval is, kon ik het ook nu niet laten om een lijstje met favoriete recepten te maken terwijl ik dit boek doorbladerde. Dit is mijn top 10:

1. Piccalilly hot or not
2. Cherrytomaten-chutney
3. Chicken sandwich
4. Moeders’ saotosoep
5. Kipkerrie
6. Surinaamse gehaktballetjes
7. Garnalenfrittata
8. Pittige makreelsalade
9. De appeltaart die alles liet rollen
10. Mango-hangop

Ben jij fan van de Surinaamse en Caribische keuken? Dan wil je Mijn recepten van London Loy zeker op de boekenplank hebben staan. En als je nog geen fan was, wie weet brengt dit boek je dan op andere gedachten. 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie