Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

All you can read #36

All you can read #36: deze vijf boeken las ik

Als je bij de bibliotheek werkt, sleep je van alles dat de naam boek draagt mee naar huis. Echt, niet bij te houden. Zelden gaan ze ongelezen weer retour, soms blader ik ze alleen door (meestal kookboeken) maar veel vaker lees ik ze helemaal. Ik krijg ook nog wel eens een boek toegestuurd om te reviewen. En als het zo uitkomt lees ik ook e-books op mijn tablet. Kijk je mee naar mijn recente lijstje in deze All you can read #36?

All you can read #36

Cinder & Ella, lang en gelukkig? | Kelly Oram

Nadat Cinder (Brian) en Ella elkaar in deel 1 uiteindelijk vonden, blijkt in deel 2 dat het leven met een van de populairste acteurs van Hollywood niet niks is. Zeker niet als je Ella heet en nog in een herstelproces zit, met brandwonden over het grootste deel van je lichaam. Tel daar familieperikelen bij op en je snapt dat er in dit boek voldoende gebeurt om aan een stuk door te willen lezen. Heerlijke YA-serie. 

Eindelijk hebben Cinder – echte naam Brian – en Ella elkaar gevonden! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is de hotste auteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten. Dat merkt ook Ella, die plotseling – met brandwonden en al – in de belangstelling staat. Daarbij komt dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat ‘lang en gelukkig’ alleen in sprookjes? (Bron: omslag)

Zoek de zon op | Jenny Colgan

Deel 2 uit de Happy Ever After-serie. Over Zoë die als alleenstaand moeder ploetert om rond te komen. Wanneer ze naar Schotland kan om daar als nanny te werken én om Nina te helpen met de boekenbus, lijkt het dé oplossing. Het gezin waar ze terecht komt blijkt een complex geheel te zijn. Ze gaat de uitdaging niet uit de weg en langzaam maar zeker lijkt alles voor iedereen beter te worden. Maar ook voor Zoë zelf?

Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar zoontje het lawaaierige Londen; ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing? Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is – en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan. Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen? (Bron: omslag)

Lieve Emmie Blue | Lia Louis

Over Emmie die opgroeit met een weinig betrokken moeder, die wordt aangerand door een leraar, die daarna door iedereen wordt uitgemaakt voor leugenaar… Luke vindt haar ballon met briefje en stuurt haar een e-mail, het begin van een intense vriendschap. Jaren later wordt Emmie verliefd op Luke. Maar Luke gaat trouwen… Eliot, de broer van Luke is er ook nog. Hij laat Emmie zien dat niet alles is wat het lijkt. Mooi!

Toen Emmie Blue zestien was, liet ze een rode ballon met een kaartje eraan los in de lucht. Op het kaartje stond haar naam, haar e-mailadres en een geheim. Weken later werd de ballon aan de kust van Bretagne gevonden door de eveneens zestienjarige Lucas Moreau. Hij mailde haar op het moment dat ze het nodig had, wat het begin was van een onvervangbare vriendschap. Veertien jaar later zijn ze nog steeds beste vrienden. Maar wat Lucas niet weet, is dat Emmie is al jaren heimelijk verliefd op hem is. Wanneer Lucas haar een belangrijke vraag wil stellen, denkt Emmie dat haar moment gekomen is. Maar dan vertelt hij dat hij weer samen is met zijn ex en Emmie als getuige op hun huwelijk wil, waarmee al haar toekomstplannen in één klap in duigen vallen…

Het huis onderaan de klif | Sharon Gosling

Over Anna die na een verbroken relatie opnieuw begint in het afgelegen dorpje Crovie. Een impulsieve actie. Na aankomst maakt ze het liefst direct rechtsomkeert. Tot de inwoners en het dorpje langzaam maar zeker haar hart veroveren. Is een toekomst voor Anna mogelijk in Crovie of verandert een verwoestende storm alles?

In ‘Het huis onderaan de klif’ van Sharon Gosling is chef Anna na een verbroken relatie van twintig jaar toe aan een nieuwe start. Ze verhuist naar Crovie, een klein vissersdorpje aan de oostkust van Schotland, maar eigenlijk heeft ze meteen spijt. Zodra ze het dorp en de mensen beter leert kennen, vindt ze ook zichzelf en haar liefde voor koken weer terug. Ze besluit haar keuken om te toveren in een kleine lunchclub. Haar leven lijkt eindelijk weer de goede kant op te gaan, zolang niets haar nieuwgevonden geluk verpest… (Bron: omslag)

Ik maakte onderdeel uit van de Blogtour rondom het verschijnen van dit boek en maakte, geheel in stijl, een gembercake. Je vind het recept hier >>

 

Liefs uit Londen | Iris Visser

Over Hannah die op oudejaarsavond haar vriend betrapt met een ander. Op haar werk moet ze ook nog dealen met een stuk chagrijn dat Tijn heet en haar baas is. Ze heeft dan ook minimaal zin om met hem twee weken naar London te gaan voor het werk. Eenmaal daar lijkt in rap tempo de stemming te veranderen en belandt ze met Tijn tussen de lakens. Of dat nu handig is… Leest snel weg. Vermakelijk.

Al het geloof dat Hannah heeft in de liefde verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze tijdens oud en nieuw haar vriend met een ander meisje betrapt. En tot overmaat van ramp wordt ze ook nog eens gedwongen om haar verschrikkelijke baas, de jonge directeur van een groot warenhuis, twee weken lang te assisteren tijdens een zakenreis naar Londen. Het nieuwste filiaal van hun winkel loopt niet naar behoren en dus zijn ze gedwongen om, samen met een extern ingehuurd marketingteam, in te vliegen. Eenmaal aangekomen in Londen probeert Hannah elk teken dat de stad zich opmaakt voor de meest romantische dag van het jaar uit alle macht te negeren. Het feit dat haar baas een hoogst verwarrende menselijke kant blijkt te hebben én dat de vrouw van het marketingbureau haar wel heel bekend voorkomt, zorgen immers al voor genoeg kopzorgen.

Tot zover de boeken die ik in de afgelopen weken heb gelezen. Als ik weer het nodige heb gelezen, volgt er een nieuwe All you can read samenvatting. Wat heb jij de afgelopen tijd voor leuks gelezen?

 

(Dit artikel bevat affiliate  links.)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een antwoord