Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

6x seizoensgroenten in januari

Seizoensgroenten in januari: deze recepten maak je nu

Het is alweer tijd voor een lijstje met seizoensgroenten in januari. Zo weet je ook deze maand weer precies welke thuishoren in januari. Want wist jij precies wat er van oorsprong nu geoogst kan worden? Ik niet. Kijk je mee naar het lijstje seizoensgroenten in januari? 

En net als vorige maand, heb ik ook deze maand gelijk weer op basis van het lijstje seizoensgroenten in januari, zes lekkere recepten bij elkaar gezocht. Allemaal met een lekker winters tintje. Hoop dat er wat smakelijks voor je tussenzit.

Seizoensgroenten in januari

Nieuwsgierig wat nu precies de seizoensgroenten zijn die in januari thuishoren? Daar gaan we: aardappelen, aardpeer, boerenkool, knolselderij, koolraap, paddestoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, winterpostelein, witlof, witte kool en wortelen Keuze genoeg dus!

Deze recepten maak je in januari

1. Hier krijg je toch spontaan honger van of niet? Open ravioli met aardpeer en boschampignons. Mocht iemand zich geroepen voelen dit voor mij te maken: dank vast!

2. Deze zoete aardappel burgers met boerenkool zien er geweldig uit. Fijn voor een vega-dagje ook. Tussen een broodje met wat sla en een lekker sausje…

3. Zei iemand gezonde patatjes? Yes please! Dit patatje gezond van pompoen en koolraap lijkt mij in ieder geval de moeite van het proeven waard.

4. Deze röstikoekjes van pastinaak zijn een perfecte manier om je kids te foppen en een extra portie groenten naar binnen te krijgen.

5. Een ding is zeker, deze rode kool salade ga ik hoe dan ook maken binnenkort. Stukje vlees, vis of een vleesvervanger erbij en mij hoor je niet meer.

6. Omdat een stamppotje in de winter ook altijd lekker is: vega-stamp met winterpostelein, walnoten, gedroogde tomaten en kastanjechampignons.

De seizoensgroenten in januari bieden ruim keus om iedere avond een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wat zijn jouw favoriete groenten van deze maand? 

One Comment

Geef een antwoord