Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Ander leuks
  • /
  • Friday favorites #17: losse thee, Chilly’s bottle, mokjes…
losse thee friday favorites

Friday favorites #17: losse thee, Chilly’s bottle, mokjes…

Regelmatig kom ik leuke, lekkere, mooie en/of bijzondere dingen tegen, online of offline, voor mezelf of voor de mannen… Soms koop ik ze, soms krijg ik ze of gaan ze op mijn wishlist en soms blijft het bij spotten. Ik deel mijn favoriete goodies en momenten van de afgelopen periode met je. Misschien word jij er wel net zo blij van als ik. Vandaag is het weer tijd voor friday favorites met deze keer favorieten rond het thema ’thee’.

De aanleiding voor deze favorieten was het pakketje van De Theewinkel dat afgelopen week werd bezorgd. Als echte theeleut word ik uiteraard heel blij van dit soort post. Wat er in het pakket zat? Losse thee in de smaken ‘Prikkelende aardbei’ en ‘Supreme taste’, een theeblik om de thee vers te houden, een maatschepje en een theefilter (in mintgroen, dezelfde kleur als mijn KitchenAid!). De theetjes zijn heerlijk en het theefilter is handig om mee te nemen op vakantie!

Als je kortingscode PUKSTER10 gebruikt bij het afrekenen, krijg je 10% korting op de gehele collectie van www.detheewinkel.com (m.u.v. acties en samengestelde cadeaupakketten)! 

 

losse thee friday favorites

FF #17: losse thee

Ik drink het allerliefst losse thee. Vroeger maakt het me niet zoveel uit of het ‘zakjesthee’ was en ook niet van welk merk. Sterker nog, vroeger hadden we thuis maar één soort thee van Pickwick, later kwamen daar smaakjes bij. Eenmaal uit huis werd dat snel anders. Er kwam sowieso een voorkeur voor groene thee en langzaam maar zeker werden de zakjes vervangen door losse thee. Inmiddels ga ik regelmatig naar een theewinkel of zoek ik online nieuwe theetjes uit. Alleen op kantoor is het, puur uit gemak, nog zakjesthee. Maar dan wel thee die ik zelf meeneem omdat ik de thee die in de pantry ligt niet lekker vind. I know, decadent hè. Maar hé, ik drink de hele dag door thee en lust geen koffie dus een beetje kritisch op mijn thee moet kunnen.

FF #17: theefilter

’s Avonds zetten we hier een grote pot thee maar overdag wil ik nog wel eens de enige zijn die trek heeft in thee. Theefilters zijn dan een uitkomst. En die heb je in allerlei vormen en maten maar ze verschillen wel degelijk in gebruiksgemak. Ik haat bijvoorbeeld filters die niet goed afsluiten of te grove gaatjes hebben waardoor de helft van de thee onderin je theeglas terecht komt. Ik heb er zelf een aantal en gebruik het meest een filter dat op de rand van mijn mok/glas blijft hangen. Maar nu kwam ik dit filter van glas tegen. Hoe leuk is deze dan!

FF #17: maatschepjes

Maatschepjes ja. Die gebruik je niet alleen voor bakken en koken maar zeker ook om losse thee mee af te meten. Voor een kop thee voor jezelf gebruik je een schepje van 5 ml en voor een pot eentje van 15 ml. Overigens kun je thee van goede kwaliteit meerder keren opgieten als je voor jezelf toch nog een extra kopje wil maken nadat de eerste, te snel, leeg ging.

FF #17: theekan met filter

Hoewel ik soms de mooiste theekannen met filter tegenkom, val ik toch steeds weer terug op de theekan van Eva Solo. Waarom? Omdat deze een filter heeft dat je kunt afsluiten wanneer de thee op sterkte is. Daarmee voorkom je dus bittere thee. Daarnaast is het ook een mooie kan om te zien toch? En het ‘jasje’ zorgt ervoor dat de thee lang warm blijft.

FF #17: letter mokken

Hoewel er veel mensen zijn met een specifieke favoriete theemok (of theeglas) heb ik er meerdere. Ligt een beetje aan de hoeveelheid die erin past, of ik alleen drink of in gezelschap en gewoon waar ik zin in heb. Kortom, ik heb meerdere favoriete theebekers en -glazen. Deze mokjes met letter bijvoorbeeld; we hebben er alle vier een met de eerste letter van onze naam. Leuk ook om cadeau te doen!

FF #17: Chilly’s bottle

De watte? Deze fles in prachtig rose gold houdt 500 ml thee 12 uur warm. Of je water 24 uur koud, net wat je van plan bent. Een moderne thermosfles dus eigenlijk die eenvoudig in je tas past. Ik wil ‘m! Overigens is deze Chilly’s bottle er in nog veel meer kleuren en printjes.

Als jij ook friday favorites hebt: let me know! Dingen die het leven net even leuker maken zijn altijd welkom ten slotte.

(Dit artikel bevat gesponsorde links)

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

15 Comments

Geef een antwoord