Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Recepten
  • /
  • Bladerdeeg hapjes met Heks’nkaas en serranoham
Bladerdeeg hapjes met Heks'nkaas en serranoham foto

Bladerdeeg hapjes met Heks’nkaas en serranoham

Als je Heks’nkaas in een tube krijgt toegestuurd om te proberen, dan ga je daar uiteraard mee aan de slag. En zo gebeurde het dat er op een zaterdagmiddag deze bladerdeeg hapjes met Heks’nkaas en serranoham uit de oven kwamen. Super snel klaar en erg lekker. 

Ik ging (as usual) voor het kant-en-klare bladerdeeg van Tante Fanny en maakte in feite twee soortgelijke hapjes, alleen de vorm verschilt. Hoewel de Heks’nkaas en serranoham een top combi zijn, kun je natuurlijk eenvoudig variëren door de serranoham te vervangen door gewone ham of salami bijvoorbeeld. Net wat je lekker vindt of waar je trek in hebt.

Dit heb je nodig:

heks'nkaas tube foto1 rol bladerdeeg (Tante Fanny)
halve tube Heks’nkaas
75 gram serranoham (dun gesneden)
oregano (gedroogd)

Zo maak je deze bladerdeeg hapjes met Heks’nkaas en serranoham:

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit en snijd doormidden zodat twee (min of meer) vierkanten ontstaan.

Voor de stengels:

1. Bestrijk een helft met wat Heks’n kaas en snijd in vier repen.

2. Beleg iedere reep met serranoham (gebruik de helft van de ham).

3. Draai van iedere reep een stengel en leg deze op de bakplaat.

4. Bestrooi de stengels met wat oregano.

Voor de vierkante hapjes:

1. Snijd het deeg in vier gelijke delen en spuit in het midden een toefje Heksenkaas.

2. Leg daar bovenop wat serranoham.

3. Vouw de punten luchtig naar het midden.

4. Bestrooi met wat oregano.

Schuif de bakplaat in de oven en bak de bladerdeeg hapjes met Heks’nkaas en serranoham in zo’n 10-15 minuten gaar en goudbruin. Lekker bij de borrel of een kom soep! Hier vind je nog een lekker hapje met bladerdeeg >>

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als Innovatiemanager voor de bibliotheken in Flevoland.

Geef een reactie