Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Frittata met broccoli, spek en ui #lowcarb
Frittata met broccoli, spek en ui #lowcarb foto

Frittata met broccoli, spek en ui #lowcarb

Heb je zin in een snelle, voedzame en lekkere maaltijd? Dan zijn frittata’s altijd een goed idee. Je verwerkt er heel eenvoudig restjes in en dat is ook altijd fijn. Frisse salade erbij en een broodje met een smeerseltje en iedereen is blij. Hoe je deze frittata met broccoli, spek en ui maakt? Lees maar mee!

Uiteraard heb ik behalve dit recept, nog meer frittata-recepten voor je verzameld ondertussen hier op Pukster.nl. Wat dacht je van frittata met gerookte zalm, courgette en tomaat, frittata met gegratineerde geitenkaas, frittata uit de oven (ideaal voor eten in etappes) of een goed gevulde frittata (ideaal om te variëren)?

Dit heb je nodig:

10 eieren
1 stronk broccoli, in kleine roosjes
200 gram spekreepjes
1 ui, gesnipperd
100 gram geraspte (oude) kaas
olijfolie
peper en zout

Zo maak je deze frittata met broccoli, spek en ui:

1. Kluts de eieren met wat peper en een klein snufje zout.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met wat olie.

3. Doe de spekreepjes in een koekenpan op middelhoog vuur en laat ze uitbakken.

4. Voeg na 3 minuten de gesnipperde ui toe en bak het mengsel zo’n 5 minuten.

5. Voeg dan de broccoliroosjes toe en bak de laatste 5 minuten mee.

6. Haal de pan van de hittebron en giet de geklutste eieren in de pan.

7. Schep even snel om tot een egaal geheel en giet dan vlug in de ovenschaal. (Snel werken anders gaat het ei al stollen!)

8. Verdeel de geraspte kaas over de frittata en zet dan in de oven.

9. Na een minut of 20-25 is de frittata klaar: het eimengsel is mooi omhoog gekomen en gaar.

Meestal wordt er aardappel gebruikt in een frittata maar ik ben daar niet zo van. Soms doe ik het wel, maar meestal niet. De mannen vinden het ook meestal minder. Wel lekker veel groenten en iets van vlees in de vorm van spekjes, worst, kip of gehakt. Ga jij deze frittata met broccoli, spek en ui maken? 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie