Op zoek naar een zelfgemaakt tussendoortje dat laag in calorieën is en geen toegevoegd vet bevat? Dan is dit recept voor havermout plaatkoek met peer en skyr iets voor jou! Het is ook nog eens eenvoudig te maken dus wat houd je tegen…
Ik heb nog andere lekkere havermoutrecepten voor je. Wat dacht je van appelkoeken (ook zonder toegevoegd vet!), havermout muffins of appeltaart havermout? Er zijn er nog meer dus snuffel even lekker rond in de recepten of gebruik de zoekfunctie.
Dit heb je nodig voor de havermout plaatkoek:
200 gram havermout
1 peer
1 ei
200 gram skyr
50 gram honing
100 ml melk
30 gram rozijnen
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
snufje zout
Zo maak je de havermout plaatkoek:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) en bekleed een vierkante (brownie)bakvorm met bakpapier.
2. Meng in een beslagkom de havermout, met het bakpoeder, kaneelpoeder, de vanillesuiker en het snufje zout.
3. Schil de peer, snijd deze in kleine stukjes en voeg samen met de rozijnen toe aan het havermoutmengsel.
4. Kluts in een kom het ei los en meng daar de skyr, honing en melk doorheen tot het een egaal geheel is.
5. Voeg het vloeibare mengsel bij het havermoutmengsel en meng goed door elkaar.
6. Verdeel het beslag over de bodem van de met bakpapier bekleedde bakvorm en ze deze dan zo’n 20-25 minuten in de oven.
7. Laat de havermout plaatkoek afkoelen op een taartrooster en snijd daarna in 12 stukken.
Je kunt de stukken plaatkoek ook goed invriezen. Laat helemaal afkoelen en doe ze naast elkaar in een hersluitbaar diepvrieszakje. Perfect voor als je druk bent maar wel een voedzaam tussendoortje mee wil nemen.