Als je houdt van een alles-in-1-maaltijd dan heb ik weer een lekker recept voor je. Deze frittata uit de oven zit namelijk boordevol groenten en gaart op het gemak in de oven terwijl jij je handen vrij hebt. Voor een lekkere salade of gewoon een wijntje terwijl je wacht tot de frittata klaar is.
Ook dit recept is weer perfect voor ‘eten in etappes’ omdat je er eenvoudig een stuk uithaalt en de schaal weer in de oven schuift om warm te houden tot de volgende kandidaat wil eten. Precies om die reden gaat de frittata hier zeker regelmatig voorbij komen. Voedzaam, gezond en lekker op drukke (trainings)dagen!
Ingrediënten van deze frittata uit de oven:
10 eieren
1 rode ui, gesnipperd
2 tomaten, in blokjes
150 gram (diepvries) doperwten
200 gram broccoliroosjes
200 gram fijn gesneden spinazie (diepvries)
300 gram snack paprikaatjes, in ringetjes
1 doosje vegetarische balletjes (Vivera)
150 gram oude geitenkaas, geraspt
olijfolie
peper
zout
Bereiding van deze frittata uit de oven:
1. Kook de broccoliroosjes in 3 minuten beetgaar.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
3. Snijd de vegetarische balletjes doormidden en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal.
4. Kluts de eieren, meng er de (uitgelekte) spinazie doorheen en breng op smaak met peper en zout.
5. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin de rode ui.
6. Bak dan de paprikaringetjes mee.
7. Voeg de doperwten toe en roer even goed om.
8. Tot slot de broccoliroosjes en tomatenblokjes toevoegen.
9. Haal de pan van het vuur en roer de eieren door het mengsel in de pan.
10. Giet het eimengsel vervolgens in de ovenschaal over de vegetarische balletjes.
11. Verdeel de geraspte geitenkaas erover en zet de schaal zo’n 30 minuten in de oven tot de frittata gaar en goudbruin is.
Uiteraard kun je variëren met de ingrediënten. Het is maar waar je trek in hebt of welke restjes je nog in huis hebt. Het luister niet zo nauw. Handig toch?