Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Pinspiratie: 6x wortel recepten
wortelsalade

Pinspiratie: 6x wortel recepten

Pasen valt vroeg dit jaar op 1 en 2 april. Dat betekent onder meer dat ik straks op zolder ga zoeken naar de palmpasen-stok zodat kleine broer deze weer kan versieren op school komende week. Maar het betekent ook dat we alweer gaan nadenken over het paasontbijt, de paasbrunch of het paasdiner. En denk je paashaas dan denk je wortel recepten toch? De paashaas wel in ieder geval…

Voor het paasontbijt en voor lekkere paaskoekjes zocht ik eerder al lekkere recepten bij elkaar op Pinterest. Eierrecepten zijn er ook al, inclusief een recept voor verse eiersalade. En er zijn ook recepten voor als je graag zelf een paasbroodje bakt. En nu dus ook nog zes wortel recepten om een beetje kleur aan te brengen op je zorgvuldig gedekte paastafel.

Wortel recepten

1. Check deze maple roasted carrots in tahini sauce with pomegranate and pistachios. Ok, het is een hele mondvol om uit te spreken maar ziet het er niet heerlijk uit?

2. Een soepje is altijd lekker. Als voorgerecht, hoofdgerecht of als tussendoortje is het ook nog eens multi-inzetbaar. En ideaal als je eters krijgt omdat je het van tevoren kunt bereiden. Kwestie van opwarmen en iedereen kan aanvallen. Wat dacht je van deze roasted carrot soup voor tijdens de paasbrunch?

3. Je paastontbijt- of brunch wordt vast een doorslaand succes als je deze carrot cake ontbijtwafels op tafel zet. Ik zou een flinke voorraad maken in ieder geval…

4. Bij een feestmaal horen frietjes op tafel. Maar wat als je het tijdens de paasdagen nou eens net even anders doet en deze baked parmesan carrot fries with chilli mayo dip maakt?

5. En daar is ‘ie dan, de carrot cake. Die mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje wortel recepten voor Pasen. In dit geval een vegan carrot cake die eruit ziet om je vingers bij af te likken.

6. Als je nog zoekt naar een recept voor wortelsalade die razendsnel op tafel staat: dit recept voor carrot raisin pineapple salad is jouw grote vriend.

Wat is jouw favoriet? Of ga je ze allemaal maken? Ik ga denk ik weer hot cross buns maken en die carrot cake en wortelsalade spreken me ok wel aan…

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt een deel van de week als communicatieadviseur bij de gemeente Almere.

Geef een reactie