Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

Recept voor verse eiersalade

Recept voor verse eiersalade: ideetje voor Pasen?

Op zaterdag komt er hier regelmatig een groot dienblad vol lekkers op tafel als avondmaaltijd. Vanavond staan er falafel, gerookte zalm, wortels, komkommer én verse eiersalade op. Die eiersalade heb ik net al gemaakt zodat hij vanavond goed op smaak is. Turks brood erbij en smullen maar! 

Volgend weekend is dit natuurlijk ook een top recept om op tafel te zetten tijdens het paasontbijt of de paasbrunch. Je kunt het de dag van tevoren al maken, scheelt weer stress in de vroege ochtend. Je kunt er zelfs voor kiezen om twee variaties te maken. Dan vervang je de bieslook door dille en voeg je fijn gesneden gerookte zalm toe. Ook super lekker.

Ingrediënten van dit recept voor verse eiersalade:

6 eieren
half sjalotje, heel fijn gesnipperd
15 gram bieslook, fijn gesneden
1-3 eetlepels mayonaise
1 theelepel (grove) mosterd
enkele druppels tabasco
enkele druppels citroensap
snufje paprikapoeder
peper
zout

Bereiding van dit recept voor verse eiersalade:

1. Kook de eieren in 8 minuten hard, spoel ze af onder koud water en laat ze afkoelen.

2. Prak de eieren vervolgens met een vork fijn.

3. Voeg het fijngesnipperde sjalotje, 2/3 van de bieslook, de mosterd en 1 eetlepel mayonaise toe en meng goed door.

4. Voeg daarna net zoveel mayonaise toe, tot jij de eiersalade smeuïg genoeg vindt.

5. Voeg dan de tabasco (naar smaak), het citroensap, en de paprikapoeder toe.

6. Meng weer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

7. Zet de verse eiersalade nu afgedekt, minimaal een half uur, weg in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen.

8. Voordat je de eiersalade op tafel zet bestrooien met de overgebleven bieslook. Enjoy!

Ik ga snel afronden want de speltbroden die nu in de oven staan zijn bijna klaar. Ga jij vandaag ook dit recept voor verse eiersalade proberen? Hoe dan ook: heb een fijne zaterdag!