Voor mij staat good food voor bewust kiezen voor wat je eet in plaats van gedachteloos van alles in je mond stoppen. Aandacht voor je voeding door na te denken over voedingswaarde, door zoveel mogelijk zelf te bereiden en daar ook plezier aan te beleven en door anderen daarvan te laten meegenieten. Ik bak en kook dan ook graag en vaak.

  • Home
  • /
  • Avond
  • /
  • Weekend mood, weekend food: 5 recepten
Weekend food 5 recepten foto

Weekend mood, weekend food: 5 recepten

Waar het doordeweeks vaak om gezonde maaltijden gaat die redelijk snel op tafel kunnen staan, is het weekend wat mij betreft geschikt voor typisch weekend food. Van die maaltijden waar je intens blij van wordt. De ene keer wat gezonder dan de andere keer, soms voor jezelf en je gezin en soms eet de visite mee,  maar hoe dan ook genieten. Hieronder vind je vijf recepten die wat mij betreft bijdragen aan de weekend mood. Kijk je mee? 

Weekend food: 5 recepten

Vega patat shoarma
Soms heb je gewoon onwijs trek in ‘junkfood’. Nee ontken maar gewoon niet, want iedereen heeft zo af en toe van die momenten. Naar de snackbar rennen of iets bestellen is dan de makkelijkste weg, maar wat nou als ik je vertel dat deze vega patat shoarma vele malen meer satisfying is en ook snel op tafel staat?

Flammkuchen met zalm, kappertjes en rode ui
Flammkuchen, wie wordt daar nu niet blij van? Heerlijk bij de borrel, als voorafje of op een snackplank. Bij ons thuis wordt iedereen er hoe dan ook vrolijk van. Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik fan ben van de kant-en-klare degen van Tante Fanny. Het scheelt een boel gedoe, het ligt op je te wachten in de koelkast en het zorgt ervoor dat je in no time iets lekkers op tafel kunt zetten.

Salade met biefstukpuntjes, geitenkaas, tomaat en radijs
Deze salade met biefstukpuntjes maakte ik jaren geleden bijna wekelijks. Op enig moment verdween hij naar de achtergrond, maar pas geleden besloot ik dat het tijd was voor een rentree. Want geloof me als ik zeg dat je deze salade wilt. Hij is echt heerlijk en valt voor mij absoluut in de categorie comfort food. Ook een succes als je eters hebt.

Tortilla egg rolls
Wat er gebeurt als je een omelet combineert met een tortilla? Dan ontstaan er heerlijke tortilla egg rolls! Als je er dan ook nog wat lekkere ingrediënten aan toevoeg, wordt het geheel nóg lekkerder. Heerlijk om gelijk uit de pan van te smullen maar eenmaal afgekoeld, bewaar je ze eenvoudig in de koelkast. Perfect voor de lunch óf voor de borrelplank.

Trifle met frambozencake, vanilleroom en limoncello
Zoals je wellicht weet, maak ik graag toetjes als er mensen komen eten. Gewoon, omdat het leuk is om te doen en nog meer omdat het lekker is  natuurlijk. Het voorgerecht besteed ik trouwens vaak een stuk minder aandacht aan, dus dat compenseert dan mooi ;-). Anyway, dit recept voor trifle met frambozencake, vanilleroom en limoncello is een topper als het gaat om weekend food.

Behalve deze vijf vind je nog veel meer lekkers dat voldoet aan ‘weekend food’ hier op Pukster.nl. Mocht je nog wat tips kunnen gebruiken, laat het weten in een reactie en ik help je graag verder. Fijn weekend! 

Sabine is eigenaar van Pukster.nl, moeder van twee broers en ze kookt, bakt en sport graag en vaak. Sabine werkt ook nog een deel van de week als social media manager bij de nieuwe bibliotheek in Almere.

Geef een antwoord